Opvouwbare Surface Duo te zien in video: zo werkt Google Maps op twee schermen

Microsoft heeft tijdens een dag voor ontwikkelaars laten zien hoe de app Google Maps straks gebruikt kan worden op de Surface Duo. Dat is de opvouwbare smartphone van Microsoft, die draait op Android. Google Maps lijkt in elk geval goed gebruik te maken van beide schermen.

Voordat de video (die je hieronder bekijken kunt) online verscheen, was er eerst een video waarin te zien was dat Google Maps juist níet goed werkte op de Surface Duo (gespot door The Verge). Bij de start van de sessie staat ook een disclaimer waarin vermeld wordt dat de beelden achteraf aangepast zijn. Zo hoeven mensen die later kijken niet geconfronteerd te worden met de falende Duo en kunnen ze meteen zien hoe het apparaat straks wel te werk gaat.

Surface Duo in video: zo werkt Google Maps

In de video is goed te zien hoe de presentator de app opent op het rechterscherm. Vervolgens sleept hij de inhoud naar het midden, waarna een animatie bevestigt dat de app op beide schermen gepresenteerd wordt. Daardoor krijg je toegang tot de tabletinterface. In dit geval betekent het dat je links de zoekbalk ziet staan, terwijl recht de FAB (floating action button) in beeld staat. Met een simpele veeg omhoog zorg je ervoor dat de app opgetild wordt, waarna je hem op één scherm kunt laten vallen.

In het begin van de video zien we ook de Microsoft-launcher die je gebruikt bovenop de Android-software. Op beide kanten van de Surface Duo zien we drie snelkoppelingen onderaan staan. Ook kun je per scherm bepalen of je daar de app-lade op wil hebben of niet. Uiteraard ben je vrij om elders snelkoppelingen te plaatsen op het scherm; de in totaal zes apps onderaan staan in de zogenaamde dock van het thuisscherm.

Verder wordt er ook een videoapplicatie getoond waarmee laten zien wordt dat je dus op het ene display van de Surface Duo een video kunt bekijken, terwijl je op het andere scherm iets anders kunt doen.

9to5Google

Reageer op artikel:
Opvouwbare Surface Duo te zien in video: zo werkt Google Maps op twee schermen
Sluiten