Microsoft introduceert de opvouwbare Surface Duo smartphone

Tijdens het Microsoft Surface Event, gistermiddag in New York, zijn er veel nieuwe producten naar buiten gebracht. Maar aan het einde van de show had het bedrijf nog een grote verrassing: de opvouwbare Surface Duo smartphone.

De nieuwe smartphone van Microsoft heeft veel weg van de Surface Neo: de dual-screen laptop die het bedrijf na meer dan tien jaar eindelijk onthulde. De smartphone is wat dat betreft een meer compacte versie van deze laptop en is dus ook voorzien van twee displays.

Twee roterende schermen van 5.6-inch

De Microsoft Surface Duo beschikt over twee aparte 5.6-inch displays die volledig 360 graden rond kan draaien. Hierdoor wordt het mogelijk om de twee schermen samen te voegen, zodat je een 8.3-inch tablet in je handen hebt. Het is een concept voor een opvouwbare smartphone waarmee Microsoft zich weer op de kaart wil zetten in de smartphone-markt. Het is mogelijk om op iedere display een andere app te draaien, dezelfde app op twee schermen te draaien of om de Surface Duo in landscape mode te zetten. Dat laatste zorgt ervoor dat een van de twee schermen functioneert als toetsenbord of als game-controller.

De Microsoft Surface Duo draait op Android, maar dan wel met een flink sausje eroverheen. Het lijkt hierdoor erg op Windows 10 X: het besturingssysteem voor de grotere Surface Neo. Volgens de mensen van Wired zit er ook een Snapdragon 855 processor in het apparaat. Verder zijn er nog weinig details beschikbaar over dit toestel, gezien het feit dat hij voorlopig nog niet op de markt komt. Zo ontbreekt er voor ons op dit moment nog een camera aan de achterkant en is het ontwerp, volgens Microsoft, nog niet helemaal af.

Een nieuwe start voor Microsoft

Voor de consument ziet de Surface Duo er misschien uit als “gewoon een nieuwe smartphone”, maar voor Microsoft is dit wel degelijk meer dan dat. Ondanks het feit dat Chief Officer Panos Panay gistermiddag het woord ‘smartphone’ niet in de mond nam, is het wel een nieuwe start voor het bedrijf. Het keert weer terug in de smartphonemarkt sinds het vertrek van de Windows Phone in 2017.

Goed om te weten is dat we dus een kleine preview hebben gekregen van Microsoft, waarin de Surface Duo het daglicht heeft gevonden. Net als de Neo zal het apparaat pas rond de feestdagen van 2020 beschikbaar zijn. Benieuwd wat er nog meer aangekondigd is? Check dan zeker even ons overzichtsartikel.

Reageer op artikel:
Microsoft introduceert de opvouwbare Surface Duo smartphone
Sluiten