Microsoft brengt Surface Neo mogelijk niet in 2020 op de markt

De Surface Neo, de dual-screen PC van Microsoft, zal dit jaar niet verschijnen. Eerder werd gecommuniceerd dat dit wel zou gebeuren, maar volgens ZDNet en CNBC worden de feestdagen van 2020 niet gehaald.

De Surface Duo, de dual-screen Android telefoon die Microsoft tegelijkertijd aankondigde, lijkt niet geraakt te worden. Er zijn vooralsnog geen berichten te horen dat ook deze releasedatum verschoven wordt.

‘Geen Microsoft Surface Neo in 2020’

Microsoft lijkt volgens twee verschillende websites van plan te zijn de Surface Neo uit te stellen. Iets dat mogelijk te maken heeft met de gevolgen van het coronavirus. Hierdoor zou de focus van het bedrijven verschuiven. Zo meldt CNBC, door middel van een bron, dat het bedrijf zich gaat richten op Windows 10X. Dit besturingssysteem moet geoptimaliseerd worden voor apparaten met een enkel scherm.

Tot zover lijkt het erop dat Windows 10X dit jaar ook niet zal verschijnen voor apparaten van andere bedrijven. Ook apparaten met twee schermen, zoals de Microsoft Surface Neo, moeten het dus ook nog zonder doen.

Officieel woord van Microsoft hebben we nog niet gekregen, dus tot nu toe moeten we het bericht nemen met een korreltje zout.

Geen fysieke evenementen meer

Het coronavirus, en alle gevolgen die het veroorzaakt, zorgen ervoor dat de planning van Microsoft op de schop moet. Eerder deze week dook een e-mail op van het bedrijf op Twitter, dat dit al duidelijk maakte. Alle evenementen, zowel intern als extern, gaan tot juli 2021 niet door. Althans, in fysieke vorm dan.

In het artikel dat we daar deze week over schreven keken we naar welke evenementen geraakt zouden worden door de beslissing. Build 2020 gaat alleen nog maar in digitale vorm door, maar wat er met Ignite 2020 en Build 2021 is nog niet zeker. Ook lijkt het bedrijf door de beslissing niet aanwezig te zijn op CES 2021 in Las Vegas en lijkt de E3 van 2021 ook buiten de boot te vallen.

Over die E3 gesproken, die gaat dit jaar officieel niet door. Ook niet in digitale vorm. Meer lezen, check dan zeker dit artikel!

Reageer op artikel:
Microsoft brengt Surface Neo mogelijk niet in 2020 op de markt
Sluiten