Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 13 sep 2021

Microsoft Teams pakt de grootste frustratie eindelijk aan

Met Microsoft Teams kun je makkelijk communiceren met collega’s, maar dat verloopt niet altijd vlekkeloos. De grootste ergernis wordt nu aangepakt.

Door de coronacrisis zijn we een hele tijd gedwongen om thuis te werken. Gelukkig lijken we nu stapje voor stapje weer naar kantoor te kunnen. Desondanks zal thuiswerken in de toekomst een onderdeel blijven van ons leven. Programma’s als Microsoft Teams, Slack, Zoom en Google Workspace zijn dan ook niet meer weg te denken. Toch leveren die nieuwe manieren van communiceren soms toch behoorlijke frustraties op. Microsoft pakt een van de grootste eindelijk aan voor Teams.

Een nieuwe update van Microsoft Teams

Microsoft Teams komt nu met een simpele update waarvan je jezelf al afvraagt waarom ze dit niet eerder hebben gedaan. Je hebt vast wel eens meegemaakt tijdens een vergadering dat een irritante collega je vertelt dat jouw microfoon uitstaat, of juist op het verkeerde moment aanstaat. Met een druk op de knop is dat nu verleden tijd.

Microsoft Teams heeft nu een nieuwe shortcut ontwikkeld. Als je op Ctrl+spatie drukt gaat je microfoon simpel open. Het principe werkt hetzelfde als een walkie-talkie. Zolang je de toetsen ingedrukt houdt blijft de microfoon open. Laat je ‘m los, dan gaat deze weer automatisch dicht.

Het lijkt een simpele functie, maar deze moet eerst nog getest worden in de betaversie van Microsoft Teams. Als alles goed gaat, komt de functie in oktober naar alle gebruikers van de dienst.

Al een andere shortcut

Overigens is het al mogelijk om door middel van een shortcut je microfoon aan of uit te zetten. Dat doe je door middel van ctrl+shift+m. Als je deze truc gebruikt, blijft je microfoon aan of uit. Het is dus niet de walkie-talkiefunctie waar nu aan wordt gewerkt. De nieuwe functie is dus vooral handig als je snel een opmerking wil maken of een vraag wil stellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Microsoft Teams pakt de grootste frustratie eindelijk aan
Sluiten