Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 8 sep 2019

Microsoft the Musical: kleurrijke verheerlijking met een tikkeltje zelfspot

Heel misschien kun je je het hip-hop nummer “Mac or PC” uit 2007 nog herinneren van Pantless Knights, waarin twee rappers in de huid kruipen van een (je raadt het al) Mac en PC. De Mac wordt neergezet als hip en modern, terwijl de PC een stoffig en ernstig nerdy imago krijgt. We zijn nu ruim tien jaar later en Microsoft lijkt zijn best te hebben gedaan om van dat grijze imago af te komen. Onlangs dook er zelfs een kleurrijke Microsoft musical video op, waarin ze laten zien hoe dynamisch het bedrijf wel niet is en ze zijn zelfs niet te beroerd om een paar misstappen toe te geven.

Microsoft the Musical

De video gaat onder de naam “Microsoft the Musical” en is bedacht en uitgevoerd door 150 Microsoft medewerkers en stagiaires. Deze hebben zo’n acht weken in hun eigen tijd gewerkt aan de video en het lijkt erop alsof ze zo’n beetje alle informatie over het bedrijf erin hebben geprobeerd te proppen. De musical begint met een introductie van Bill Gates. Deze zou inmiddels geen mens meer zijn, maar een ideaal om na te streven.

Microsoft the Musical
Bron: Microsoft

Oops Windows Phone en Vista

Uiteraard wordt er gezongen over alles wat Microsoft wel niet geweldig maakt, maar zoals gezegd zijn ze ook niet te beroerd om af en toe wat zelfspot te hebben. Zo zingen ze bijvoorbeeld “all around the world our products are well known, except or when we tried to make a phone”. Ook wordt er toegegeven dat Windows Vista het toch niet helemaal was.

Op naar een betere wereld

De Microsoft musical wordt na het kleurrijke gedans toegewijd aan iedere dromer die bezig is met het bouwen aan een betere wereld of aan het studeren is om dat in de toekomst te kunnen doen. Als laatste krijgen we nog de bemoedigende woorden “you should and you will”. Uiteraard zijn dat mooie dingen, maar of de wereld nou echt een Microsoft musical nodig had? Beoordeel het zelf. Dat nerdy imago is er echter ondanks de kleurige t-shirt nog behoorlijk aanwezig.

Desalniettemin zijn hun producten de laatste tijd wel een stuk strakker geworden. Zo onthulde Microsoft onlangs nog het nieuwe design voor zijn Windows 10 tablets.

The Verge

Reageer op artikel:
Microsoft the Musical: kleurrijke verheerlijking met een tikkeltje zelfspot
Sluiten