Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 23 aug 2017

Ontbytes: Microsoft kondigt Age of Empires IV aan, Tikkie tikt de 1 miljoen gebruikers aan en meer

Niets beter dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opvallende nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de koffieapparaat. Met vandaag onder andere de groei van de terugbetaal-app Tikkie en de trailer van Age of Empires IV.

Terugbetaal-app Tikkie tikt de 1 miljoen gebruikers aan

Nederland maakt massaal gebruik van de terugbetaal-app Tikkie. De app die sinds juni vorig jaar bestaat heeft er de afgelopen drie maanden een half miljoen gebruikers bij gekregen, waardoor de app op dit moment 1 miljoen gebruikers telt.

Tikkie is een app van ABN Amro voor Android en iOS om rekeningen te delen. De app biedt de mogelijkheid om via een chat-app (bijvoorbeeld via WhatsApp) betaalverzoeken te sturen. De app is vooral handig om rekeningen voor eten, drinken of om gezamenlijke boodschappen te betalen. Zo kan je de rekening splitten in een restaurant achterwege laten en de betaling onderling via de app fixen. Erg handig!

Samsung komt met Gear VR-app voor voor slechtzienden

In de Oculus Store is een virtual reality app gratis te downloaden die is gemaakt voor slechtzienden. De app, genaamd Relúmĭno, is ontworpen door Samsung en helpt slechtzienden om voor niet al te veel geld via virtual reality toch beter zicht te hebben.

De app heeft verschillende functies om het zicht te kunnen verbeteren, zoals de mogelijkheid om helderheid en scherpte aan te passen. Relúmĭno is op dit moment alleen beschikbaar voor de Gear VR, waardoor het niet iets is om dagelijks te gebruiken aangezien je niet continu met een VR-bril over straat gaat. Het is de bedoeling dat dezelfde technologie uiteindelijk in een bril komt.

AccuWeather verzamelt locatiedata ondanks uitschakelen gps-locatiedeling in de app

De iOS-weerapp AccuWeather verstuurt de locatie van gebruikers ook al hebben zij de gps-locatiedeling in de app bewust uitgeschakeld. Dit werd ontdekt door beveiligingsonderzoeker Will Strafach nadat hij het internetverkeer van de app had bekeken. Het blijkt dat AccuWeather alsnog onopgemerkt data als de naam van de router en de bssid verzamelt.

Die gegevens worden door de app doorgestuurd aan RevealMobile, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het analyseren van locatiedata. Met die informatie kan de locatie van de gebruiker ook worden bepaald. AccuWeather schendt met de onopgemerkte locatieverzameling mogelijk de voorwaarden van Apple’s App Store. AccuWeather heeft vannacht een statement vrijgegeven waarin het zegt niets te doen met gegevens wanneer de locatiedeling is uitgeschakeld. Ook zeggen ze zich niet bewust te zijn geweest van de data die wel beschikbaar voor ze is.

Snackbyte: trailer Age of Empires IV

Microsoft heeft de komst van Age of Empires IV aangekondigd. De in de trailer die waarin de nieuwe game wordt onthuld, wordt nog geen datum vrijgegeven waarop de game uitkomt maar de trailer belooft zeker veel goeds!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Ontbytes: Microsoft kondigt Age of Empires IV aan, Tikkie tikt de 1 miljoen gebruikers aan en meer
Sluiten