Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 12 nov 2020

Microsoft: blaas geen vape-rook in de Xbox Series X

Deze week werd de Xbox Series X wereldwijd gelanceerd. En met die lancering zijn gelijk ook een aantal hoax-berichten de wereld in gegooid. Zo zouden er mensen zijn die bewaren dat hun nieuwe spelcomputer zo overhit zijn dat er rook uitkomt.

En dat is niet heel erg ver gezocht. Voor de Xbox Series X en de Xbox One had je namelijk de Xbox 360. En deze had heel wat koelingsproblemen, met de welbekende Red Ring of Death als gevolg. Nu heeft Microsoft opgeroepen om te stoppen met die hoax-berichten.

Xbox Series X vliegt niet in de fik

Want de verschillende filmpjes die van de Xbox Series X zijn verschenen zijn geen spelcomputers die in de fik zijn gegaan. In plaats daarvan zijn er lolbroeken die het een leuk idee vonden om met hun vaper rook in de spelcomputer te blazen. En deze rook ging dan aan de bovenkant er weer uit, waardoor je het effect kreeg van een spelcomputer die in rook opgaat. Hieronder zie je hoe iemand dat heeft gedaan

En dus zit Microsoft in de vreemde positie dat ze gebruikers moet oproepen om niet met hun vaper rook in de Series X te blazen. Want dat is niet helemaal goed voor de spelcomputer.

Ook geen pingpong ballen die zweven

Het is niet de enige hoax die speelt rondom de Series X. Zo was er een andere lolbroek die stelde dat de ventilator van de spelcomputer zo krachtig was dat hij pingpongballen in de lucht kon laten vliegen. Helaas: ook dat is niet waar:

Reageer op artikel:
Microsoft: blaas geen vape-rook in de Xbox Series X
Sluiten