Microsoft wil dat je met de slimme ‘Band’ het meeste uit elk moment haalt

Eindelijk is-ie er, de wearable van Microsoft. Ze konden natuurlijk niet achterblijven in een markt waar er elke week wel een aantal van worden gepresenteerd. En dan maken we even geen onderscheid tussen smartwatches, activity trackers en smart bands. De ‘Microsoft Band’ past in de laatste categorie waarmee Microsoft wil dat je je phone zo veel mogelijk in je broekzak laat en daardoor het meeste uit elk moment haalt. Je kunt immers alles vanaf je pols bekijken en bedienen.

De Microsoft Band beschikt over een langwerpig 1,4-inch touchscreen met een resolutie van 320 x 106 pixels. De breedte van de Band is 18,5 millimeter en is-ie van tien sensoren voorzien. Denk aan een hartslagmeter die continue je hartslag monitort, een UV-sensor, thermometer, GPS en een sensor die je stressniveau meet. Dankzij de twee 100mAh lithium-batterijen moet de polsband zo’n twee dagen meegaan voordat-ie weer aan de lader moet.

Microsoft’s polsband houdt uiteraard ook al je bewegingen bij en hoeveel calorieën je verbrandt. Inkomende gesprekken, afspraken, e-mails, sms-jes en Facebook-berichten geeft-ie ook door. Dit is wat de Microsoft Band allemaal kan:

 
De Microsoft Band werkt nauw samen met Microsoft’s gezondheidsplatform Microsoft Health. Dit platform helpt je om je dagelijkse beweging te optimaliseren en doelen te behalen. Maar ook om je nachtrust te verbeteren en het helpt je productiever te zijn. Aan dit platform kunnen ook andere smartwatches, mobiele telefoons en activity trackers worden gekoppeld en apps zoals RunKeeper of MyFitnessPal. Het platform gaat dus de concurrentie met Google Fit en Apple Health aan.

 
De Microsoft Band is in de drie maten small, medium en large in de Verenigde Staten voor een bedrag van 199 dollar per direct beschikbaar. Over de beschikbaarheid in de Benelux is nog niets bekend. Het apparaat werkt overigens niet alleen met Windows Phone. Ook met Android en iOS. De Microsoft Band door middel van je stem bedienen verloopt echter via Cortana en dat kan alleen met Windows Phone. Wordt Microsoft met de Band een serieuze concurrent voor de huidige apparaten op de markt? Laat het ons hier weten.

Reageer op artikel:
Microsoft wil dat je met de slimme ‘Band’ het meeste uit elk moment haalt
Sluiten