Microsoft stopt kleine Bing-browser in zoekbalk Windows

Windows’ Cortana lijkt zo goed als verleden tijd te zijn. Waar de assistent je eerder hielp om iets te vinden, heeft Microsoft de zoekbalk nu weer prominenter gemaakt.

In het nieuwe ontwerp kun je zoekopdrachten doen in een Windows zoekbalk. Dat is prima zou je denken, alleen is het ontwerp wel wat opmerkelijk.

Nieuwe zoekbalk is complete web browser

De Windows zoekbalk werkt met Microsoft Bing. En dat zal niet onopgemerkt blijven als je de zoekfunctie gebruikt. Op zoek naar iets? Dan ontvouwt zich nu praktisch een complete web browser op je scherm. Dat is aan de ene kant handig, want het internet heeft alle informatie die je nodig hebt. Maar aan de andere kant kun je ook gewoon een internetpagina openen als je het een en ander wilt Googelen. Dan heb je tenminste een volledig scherm voor je in plaats van zo’n ongemakkelijk opgeknipt scherm.

De Bing-zoekfunctie op Windows moet wellicht meer mensen naar Bing leiden. Mensen die anders inderdaad waarschijnlijk een Google-scherm hadden geopend voor een zoekopdracht. Met deze nieuwe zoekbalk heb je wel zonder een browser te openen alle informatie bij de hand, en je beheer je tegelijkertijd je bestanden.

Microsoft Surface Windows
Microsoft Surface laptop met oude Windows Search (Bron: ANP / Drew Angerer/ Getty Images / AFP)

Nog een nieuwe functie in Windows Search

Microsoft introduceerde nog een nieuwe functie voor Windows Search. Met de zogenaamde ‘Bing Visual Search’ kun je snel zoeken naar naar afbeeldingen het web. Deze functie wordt eerst in de Verenigde Staten uitgerold en zal daarna ook buiten de VS beschikbaar zijn.

Om te zoeken kun je een afbeelding (dat kan ook een deel van een schermafbeelding zijn) droppen in de zoekbalk. Bing doet vervolgens het zoekwerk voor je. Je kunt ook Google’s image search gebruiken om dit uit te voeren, maar de zoekbalk scheelt je misschien een paar stapjes in het proces. Voor wat dat waard is natuurlijk.

Reageer op artikel:
Microsoft stopt kleine Bing-browser in zoekbalk Windows
Sluiten