Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 feb 2019

Microsoft Studios heet nu Xbox Game Studios

Wie de laatste jaren een exclusieve game op de Xbox One heeft gespeeld, heeft waarschijnlijk wel het logo voorbij zien komen van de Microsoft Studios. Dat is het logo dat bevestigt dat je een exclusieve game voorgeschoteld krijgt. Maar dat logo is straks niet meer. De mensen van Xbox hebben besloten dat de Microsoft Studios voortaan vallen onder de nieuwe merknaam Xbox Game Studios.

Maak kennis met de Xbox Game Studios

En ergens is het ook wel logisch. Rondom gaming werd er door Microsoft bijna altijd wel gebruik gemaakt van het merk Xbox, dus past de nieuwe naam beter bij de operatie. De Xbox Game Studios is het overkoepelende orgaan van de verschillende gamestudios die onder Microsoft vallen. Het gaat daarbij om 343 Studios (Halo), Compulsion Games (We Happy Few), Inxile (Wasteland), Minecraft, Ninja Theory (Hellblade), Obsidian (South Park, Fallout New Vegas), Playground Games (Forza Horizon), Rare (vele verschillende bekende titels), The Coalition (Gears of War), The Initiative (nieuwe studio), Turn 10 (Forza Motorsport) en Undead Labs (State of Decay) die daar onder vallen.

Xbox Game Studios

Met deze studios hoopt het bedrijf dit jaar en de jaren die volgen interessant te maken. Voor dit jaar noemt Xbox zelf drie voorbeelden van games die een reden zijn om een Xbox One in huis te halen of om aan te zetten. Het gaat daarbij om games al Crackdown 3 (die deze week moet verschijnen), Gears 5 (die dus blijkbaar dit jaar komt) en Ori and the Will of the Wisps. Die games krijg je overigens via de Xbox Game Pass op de dag van de release, dus mocht je zo’n abonnement hebben, dan kun je daar gelijk mee aan de slag gaan. Meer over die Xbox Game Pass vind je overigens hier.

Wil je meer lezen over gaming in het algemeen? Dan hebben we hier een uitgebreide overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Microsoft Studios heet nu Xbox Game Studios
Sluiten