Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gaming 22 apr 2020

Microsoft dropt volgende maand mogelijk nog een nieuwe Xbox

Microsoft lanceert volgende maand al een gloednieuwe Xbox. Het gaat niet om de eerder getoonde Series X, maar om een nieuwe Series S. Althans, dat is het nieuws dat Windowscentral naar buiten brengt.

Op dit moment wordt er volgens de website een console mee naar huis genomen door Microsoft-medewerkers. Het gaat om een apparaat met codenaam Lockhart, dat volgens Windowscentral gekoppeld is aan de nieuwe Xbox Series S.

‘Xbox Series S verschijnt al volgende maand’

Microsoft lijkt klaar te zijn om de nieuwe Xbox Series S dus volgende maand al uit te brengen. Volgens Windowscentral krijgen medewerkers van het bedrijf het apparaat mee naar huis. Dat betekent meestal dat een product zo goed als klaar is voor release. De vraag is alleen op welke datum we de nieuwe console te zien krijgen en wat deze te bieden heeft.

Het lijkt er tot nu toe in ieder geval op dat de Xbox Series S een tussenmodel gaat worden. Eentje die erg veel weg heeft van de huidige Xbox One. Wel is de verwachting dat deze console nieuwe functionaliteit gaat introduceren. Functionaliteiten die we ook in de nieuwe Xbox Series X kunnen verwachten.

Xbox Series S – Thank Me Later from r/xboxone

Het is overigens niet een gloednieuw model dat simpelweg een tussenstap is. De nieuwe Xbox Series S lijkt een vervanger te zijn van de huidige Xbox One X. Zie het dus als een vernieuwde variant op deze console. Wat we verder kunnen verwachten en wat de prijs is van de nieuwe console, zullen we dus waarschijnlijk volgende maand pas te weten komen.

Meer dan alleen een console

De verwachting is dat Microsoft volgende maand meer dan alleen de Xbox Series S laat zien. Normaal gesproken zou het bedrijf zich opmaken voor de E3 van dat jaar, maar deze gaat wegens de COVID-19 maatregelen niet door. Kans dat we dus meer informatie krijgen is aanzienlijk groot. Zo verwachten we onder andere ook een flink aantal titels voor het najaar.

Benieuw wat Microsoft al wel heeft gezegd over de nieuwe Series X, de next-gen console van het bedrijf? Lees dan ook zeker even dit artikel!

Reageer op artikel:
Microsoft dropt volgende maand mogelijk nog een nieuwe Xbox
Sluiten