Mark Hofman
Mark Hofman Games 13 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

Microsoft onthult nieuwe console: maak kennis met de Xbox Series X!

Microsoft’s volgende generatie Xbox krijgt officieel de naam Xbox Series X, dat onthulde het bedrijf gisteravond tijdens de Game Awards. Naast het feit dat we weten hoe de nieuwe console gaat heten, weten we ook hoe hij eruit komt te zien en wanneer hij uitgebracht wordt.

Wie de Xbox Series X voor het eerst ziet, zou ook zeker kunnen geloven dat het een pc is. De console is ontworpen om zowel horizontaal als verticaal neer te zetten. Daarbij beloofde Xbox-baas Phil Spencer gisteravond dat de nieuwe spelcomputer “vier keer de kracht van de Xbox One X op zo’n stille en efficiënt mogelijke manier biedt”.

De Xbox Series X is een feit

De nieuwe Xbox Series X moet rond de feestdagen van 2020 verschijnen en om alvast een goed voorproefje te geven op de console, lanceerde Microsoft een trailer. Daarin is het het ontwerp van de nieuwe console, die veel weg heeft van een PC, goed te zien. De video check je hieronder!

Tijdens de presentatie maakte Microsoft gebruik van de Xbox Series X om de game Hellblade 2 te tonen. Dat is de nieuwe game van Ninja Theory die volledig ontwikkeld is voor de volgende generatie Xbox. Het ziet er allemaal veelbelovend uit, maar op het gebied van specificaties houdt Microsoft voorlopig nog de mond gesloten. Dat betekent dus dat we het moeten doen met de informatie die we al hadden.

En die informatie laat ons weten dat de Xbox Series X voorzien is van een custom-designed CPU op basis van het AMD Zen 2 en Radeon RDNA ontwerp. Daarbij gebruikt Microsoft ook de NVMe SSD om laadtijden korter te maken, is er ondersteuning voor 8K gaming en kunnen de frames oplopen tot 120 fps in games.

Hieronder een voorproefje van de nieuwe game Hellblade 2:

Microsoft onthult ook nieuwe controller

Het ontwerp van de nieuwe Xbox Series X is volgens Microsoft zo breed als een Xbox One controller en drie keer zo hoog. En over controller gesproken: ook daarvoor komt Microsoft met een upgrade. Het bedrijf onthulde tijdens de Game Awards ook de Xbox Wireless Controller.

Volgens Phil Spencer is de vorm en de grootte van deze controller dusdanig aangepast, dat het gebruik voor nog meer mensen toegankelijk wordt. Daarbij is er ook een nieuwe Share-knop toegevoegd, waarmee gamers makkelijk beelden van hun games de wereld in helpen. Volgens website Gamespot is de controller net iets kleiner dan zijn voorganger, maar zitten de triggers nog steeds op dezelfde plek.

De Xbox Wireless Controller wordt geleverd bij iedere Xbox Series X en zal ook te gebruiken zijn op de huidige Xbox One en Windows 10.

Meerdere versies op komst?

Microsoft heeft het er gisteravond zelf niet echt over gehad, maar het zou zomaar eens kunnen dat er nog meerdere varianten van de console het daglicht zien. Eerder doken al geruchten op van het feit dat het bedrijf twee nieuwe consoles uit gaat brengen, maar daar ging het bedrijf verder niet op in. Maar gezien de naam Xbox Series X zou het best eens kunnen dat dit wel degelijk het geval gaat zijn. Mocht dat het geval zijn dan is het eerder logisch dat er een goedkopere, en dus ook minder krachtige, versie van de console op de markt verschijnt dan dat Microsoft met een krachtigere versie komt.

De Xbox Series X verschijnt eind volgend jaar in de winkels.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Microsoft onthult nieuwe console: maak kennis met de Xbox Series X!
Sluiten