Mark Hofman
Mark Hofman Gaming 9 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Microsoft over moeilijke Xbox Series X lancering

Het zou eigenlijk de week van de E3 moeten zijn. Net als dat 2020 het jaar van de PlayStation 5 en de Xbox One Series X zou moeten zijn. Een jaar waar gamers aan de haal konden gaan met de nieuwe generatie consoles. Maar dat het hoofdstuk Corona inmiddels redelijk wat roet in het eten smijt, is geen nieuws meer.

Veel mensen verloren hun baan en een dikke economische crisis ligt op de loer. De kans is groot dat er heel veel mensen zijn die het aanschaffen van een nieuwe console uitstellen. Iets waar Microsoft zelf ook goed over na heeft moeten denken. Het jaar 2020 loopt anders dan verwacht en de lancering van de Xbox Series X daarmee ook.

Microsoft over veranderde Xbox Series X lancering

We hoeven ons geen zorgen te maken dat Microsoft de Xbox Series X dit jaar laat schieten, dat is een ding dat zeker is. Phil Spencer, CEO van Xbox, laat dat weten tegenover BBC Click. Daar heeft de eindbaas het onder andere over de uitdaging die het coronavirus met zich meebrengt op dat gebied.

In dat gesprek komt ten eerste dus goed nieuws naar boven. Microsoft brengt deze herfst de Xbox Series X op de markt, zoals het bedrijf dat eerder al communiceerde. Spencer is eerlijk wat dat betreft: er waren zeker uitdagingen te vinden. Zo moest er gekeken worden of de leveranciers het allemaal zouden redden en of het mogelijk was voor het bedrijf zelf om de consoles te testen.

Toch zijn er onzekerheden waar de Xbox baas mee te maken lijkt te hebben. Spencer is zich ervan bewust dat er een grote onzekerheid is op financieel gebied. Zo zegt de eindbaas:

Ondanks het feit dat Phil Spencer de prijs van de nieuwe Xbox Series X niet prijsgeeft, maakt hij wel duidelijk dat de console zo goedkoop mogelijk aangeboden wordt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Microsoft over moeilijke Xbox Series X lancering
Sluiten