Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 3 mrt 2018

Microsoft en Xiaomi gaan samenwerken aan slimme speaker en meer

Microsoft is al sinds jaar en dag een grote speler in techland. Xiaomi is vooral in het westen nog wat minder bekend. In China is dit techbedrijf echter ook al een gevestigde naam. Goed nieuws voor fans voor een van beide, of beide bedrijven: ze gaan samenwerken om toffe nieuwe producten te lanceren.

Xiaomi en Microsoft: dream team?

Microsoft en Xiaomi hebben deze week een zogenaamd memorandum of understanding (MoU) getekend waarin staat dat ze nauw gaan samenwerken in cloud computing, AI en hardware. Dit betekent dat de twee techbedrijven in de toekomst nauw gaan samenwerken. Zo is het bekend dat Microsoft in samenwerking met Xiaomi een nieuwe lijn met smartphones gaat ontwerpen. Xiaomi heeft al een aantal goede smartphones op de markt gebracht, die in China enorm populair zijn en ook in Europa steeds meer aan populariteit winnen. Microsoft heeft nooit gigantische successen gehad met hun smartphones, maar wellicht dat deze samenwerking wat moois voor ze kan betekenen op dit gebied.

Xiaomi

De twee bedrijven gaan ook samenwerken om laptops en andere slimme apparaten te ontwerpen. Dit zal zich niet beperken tot China of de VS enkel, maar de partijen gaan zich in breder opzicht richten op de internationale markt. De details van de overeenkomst zijn nog niet bekend, maar in het persbericht is te lezen dat er misschien een slimme Mi AI speaker komt die is voorzien van Microsoft’s spraakassistent Cortana. De Mi AI is een slimme speaker van Xiaomi die vergelijkbaar is met de Google Home of Amazon Alexa. Het verschil is alleen dat de speaker van Xiaomi te koop is voor een prikkie (bijvoorbeeld op AliExpress), in tegenstelling tot de andere twee.

Xiaomi

Slimme samenwerking

Naast het maken van nieuwe hardware, kijken de twee partijen ook naar mogelijkheden voor het ontwikkelen van nieuwe software waarbij de AI technologie van Microsoft wordt gebruikt. Het is nog niet duidelijk welke projecten de twee bedrijven mogelijk samen gaan starten, maar we kijken er met veel nieuwsgierigheid naar uit. Benieuwd naar welke producten Xiaomi zoal maakt? Wat dacht je van deze immense en goedkope 50 inch 4K tv!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Microsoft en Xiaomi gaan samenwerken aan slimme speaker en meer
Sluiten