Rutger Houweling
Rutger Houweling Gaming 23 okt 2012

Microsoft zal vrijdag ook SmartGlass voor de Xbox 360 lanceren

Vanaf vrijdag zal het bespelen van de Xbox 360 nooit meer hetzelfde zijn door de SmartGlass-app voor tablets, smartphones en PC’s. Microsoft zal deze functie namelijk tijdens de Windows 8 release lanceren.

De SmartGlass-app maakt het voor Xbox 360-gebruikers mogelijk om hun console te bedienen via een 2e apparaat zoals een smartphone of tablet. Maar het gaat niet alleen om het bedienen, je kunt namelijk op dit 2e scherm ook extra informatie te zien krijgen. Wanneer je Halo 4 aan het spelen bent kun bijvoorbeeld je extra info over wapens opvragen. Ook zal de SmartGlass-app gameservices ondersteunen zoals Ascend, Dance Central 3, Forza Horizon, Halo Waypoint, Home Run Stars, Karaoke, Kinect Sesame Street TV en Prima Games.

Het gaat bij de SmartGlass-app overigens niet alleen om de extra game-ervaring. Films kijken en internetten via de Xbox 360 wordt ook interactiever. Zo kun je bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd analyseren met andere Xbox Live members of kun je extra statistieken opvragen. Xbox SmartGlass zal gratis te downloaden zijn voor Windows 8 tablets en PC’s, Windows Phone 8, iOS-apparaten en Android-apparaten. Het ziet er in ieder geval veelbelovend uit allemaal. Check onderstaande video voor een walkthrough.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft zal vrijdag ook SmartGlass voor de Xbox 360 lanceren
Sluiten