Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 11 apr 2018

Microsoft’s Project Zanzibar is de toekomst van speelgoed

Kinderen vandaag de dag groeien op met heel wat devices om hun heen. Waar ikzelf vroeger al heel blij was dat ik kabeltelevisie kreeg en zowaar RTL 4 kon bekijken, daar is het hebben van een iPad met een Netflix-abonnement een soort van standaard. En wanneer je een kind achter een PlayStation 4 zet, dan heeft hij binnen de kortste tijd door wat er van hem of haar wordt verwacht. Normaal speelgoed is natuurlijk nog steeds leuk, maar kent minder interactiemogelijkheden. Wat dat betreft kan Microsoft’s Project Zanzibar twee werelden samenbrengen. Het kan gebruik maken van gewoon speelbaar en dat via Augmented Reality-achtige technieken tot leven laten brengen.

Project Zanzibar kent veel mogelijkheden

Microsoft zelf noemt Project Zanzibar een sensing platform. Het komt met een flexibele en draagbare mat die in verbinding staat net een Microsoft Surface tablet. Via Near Field Communication kan het detecteren wat er op de mat wordt geplaatst en dat wordt dan overgebracht naar de tablet.

Wanneer het speelgoed gebruik maakt van een NFC-chip, dan kan het specifieke object perfect worden overgezet. Maar Project Zanzibar is ook in staat om te detecteren als er voorwerpen geplaatst worden die niet van zo’n chip gebruik maken.

Daarnaast zien we in de presentatie dat het systeem heel goed in staat is om bepaalde kaartspellen verder tot leven te laten brengen. Als je Magic the Gathering-achtige kaartspellen speelt en daarbij gebruik maakt van een NFC-detectie, dan moet Project Zanzibar het mogelijk maken om die klassieke ervaring net iets interessanter te maken.

Uiteraard is Project Zanzibar nog een flinke work in progress en zal het nog wel wat jaartjes duren voordat we de techniek in de praktijk zien, maar het geeft wel een aardig beeld van wat er straks mogelijk zal zijn. Wat dat betreft willen we eerst zelf aan de slag met de Hololens, een ander project van Microsoft.

Reageer op artikel:
Microsoft’s Project Zanzibar is de toekomst van speelgoed
Sluiten