Gaming 18 mei 2018 Jelle van Es

Microsoft werkt aan Xbox One-controller gamers met beperking

Gamen is iets waar iedereen van zou moeten kunnen genieten. Het is fantastisch om na een zware werkdag met je favoriete game lekker bij te komen of gewoon een luie zondagmiddag op de bank van een groots avontuur te genieten. Er zijn echter groepen met een bepaalde lichamelijke beperking die dat niet kunnen doen. Voor hen lijkt Microsoft nu met een speciale Xbox One-controller te komen.

Xbox One-controller voor gamers met beperking

Denk daarbij aan gamers die hun beide handen en vingers niet of niet optimaal kunnen gebruiken. Voor hen is het behoorlijk lastig om games te spelen waarbij je alle verschillende actieknoppen op het juiste moment moet gebruiken. Met dat in het achterhoofd zou Microsoft aan de slag zijn gegaan met een speciaal project, dat Project Z wordt genoemd. De controller, zoals die hieronder via een gelekte afbeelding zou zijn gelekt, bestaat uit een groot d-pad en twee enorme actieknoppen.

Xbox One-controller

Het idee is dat gamers die knoppen zouden kunnen programmeren om bepaalde dingen te doen. Ook zouden er aan de bovenkant allemaal andere devices aan de controller kunnen worden verbonden om daar weer apparaten mee te besturen. Denk daarbij aan een USB-apparaat dat kan meten hoeveel je blaast. Aan de hand van de hoeveelheid blaaskracht, zou dat in de controller kunnen worden gezet naar een input en kun je dus games gaan spelen.

Officieel is de controller nog niet aangekondigd, waardoor we nog maar moeten zien of hij komt en wat je er uiteindelijk mee zou kunnen doen. Het feit dat er echter gedacht wordt aan gamers met een beperking is echter al prachtig om te zien.

Hopelijk wordt de controller op de aankomende E3 in Los Angeles uit de doeken gedaan, zodat we dan weten wanneer hij komt en wat je er uiteindelijk allemaal mee kunt doen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze handige overzichtspagina hier.

Reageer op artikel:
Microsoft werkt aan Xbox One-controller gamers met beperking
Sluiten