Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 6 mei 2019

Microsoft’s Chromium Edge browser krijgt nieuwe features waaronder IE-modus

Microsoft heeft vandaag verschillende nieuwe features aangekondigd voor zijn op Chromium gebaseerde Edge browser. Eén van de belangrijkste nieuwe features is de IE-modus, welke ervoor zorgt dat je binnen Edge ook Internet Explorer pagina’s kunt openen. De nieuwe features zijn voornamelijk gericht op bedrijven, welke volgens Microsoft graag een enkele browser zouden willen gebruiken.

IE-modus in Edge browser

Door de toevoeging van de IE-modus worden bedrijven niet meer geforceerd om toch naar Internet Explorer te grijpen voor het openen van verouderde interne sites. Als je Edge gebruikt, weet je misschien dat er nu ook al een optie is om Internet Explorer pagina’s te openen. Deze functie is echter niet te vergelijken met de nieuwe modus. Bij de huidige Edge browser zorgt de IE-optie er namelijk voor dat Internet Explorer wordt geopend en zorgt hij er eigenlijk dus alleen voor dat je de browser niet zelf hoeft te openen om je sites te bekijken.

Microsoft Chromium Edge

 

Nieuwe Tab pagina

De bedoeling is dat het openen van IE pagina’s naadloos gebeurt binnen Edge en dat je, afgezien van het IE logo, niet eens doorhebt dat je eigenlijk met een andere browser bezig bent. Bedrijven krijgen naast de IE-modus ook de mogelijkheid om met een nieuwe Tab pagina aan de slag te gaan. Hierop kunnen ze bijvoorbeeld het logo van het bedrijf neerzetten, bepaalde websites laden in de bovenste tabs en de Tab pagina integreren in Microsoft Search en Office 365.

Features voor “normale” gebruikers

Voor normale gebruikers is Microsoft bezig met een Collections feature, welke de Firefox Pocket van Chromium Edge zou moeten worden. Deze feature zou het makkelijker moeten maken voor gebruikers om dingen zoals teksten, foto’s en informatie van het internet samen op te slaan in een soort notitie. Zo zou je bijvoorbeeld foto’s kunnen slepen naar je Collections pagina, die vervolgens nog steeds doorverwijzen naar de originele sites. Deze notities zou je daarna met vrienden of collega’s kunnen delen, wat samenwerken een stuk efficiënter maakt.

Privacy instellingen

Verder is Microsoft ook nog druk bezig geweest met nieuwe privacy instellingen. De bedoeling is dat er een enkele privacy pagina in Edge komt, waar gebruikers kunnen kiezen uit drie levels van privacy: unrestricted, balanced en strict. Alledrie de levels zorgen ervoor dat kwaadwillende trackers geblokkeerd worden. Het verschil tussen de drie instellingen zit hem in de mate van tracking door adverteerders. Unrestricted zou trackers van alle websites toestaan, terwijl de strikte instelling juist alle trackers zou blokkeren.

Microsoft Edge Chromium

In de tussentijd werkt het bedrijf ook druk verder aan zijn HoloLens producten en onlangs mochten we eindelijk kennismaken met een ontwikkelaarsversie van de HoloLens 2. Wanneer de mixed-reality bril echter daadwerkelijk beschikbaar is, blijft voorlopig nog giswerk.

The Verge

Reageer op artikel:
Microsoft’s Chromium Edge browser krijgt nieuwe features waaronder IE-modus
Sluiten