Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 15 nov 2019

Microsoft’s Project xCloud moet in 2020 in Nederland verschijnen

Met Project xCloud van Microsoft is het mogelijk om op verschillende apparaten je Xbox One-games streamen vanuit de Cloud. Momenteel wordt de service voornamelijk in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk getest, maar volgend jaar moet het ook in (de rest van) West-Europa uitkomen.

Dat liet Microsoft tijdens de XO19 weten. Ook moeten er meer games zijn die gebruik maken van de service, zodat je meer games hebt om mee los te gaan.

Project xCloud komt naar ons toe

Het is met Project xCloud mogelijk om games te streamen naar tablet of smartphone. Momenteel gaat het daarbij wel om Android-apparaten, maar Microsoft zou in gesprek zijn om dit ook voor Apple-apparaten mogelijk te maken. Tevens wordt het begin 2020 mogelijk om ditzelfde te doen naar laptops en desktops die op Windows 10 draaien, zodat je je games op veel meer plaatsen kunt spelen. Wel moet je voor Project xCloud een vast bedrag per maand betalen om hier toegang tot te krijgen. Dit omdat je niet vanaf je spelcomputer streamt, meer echt vanuit de Cloud en dus gebruik maakt van datacenters van Microsoft.

Project xCloud
De partners voor Project xCloud (Bron: Microsoft)

Om de games te spelen heb je wel een controller nodig. Naast de Xbox One-controller moet het in de nabije toekomst ook mogelijk zijn om bijvoorbeeld een PlayStation 4-controller te gebruiken. Ook moet het mogelijk gaan worden om straks alle games die je bezit via de service te spelen. Momenteel is er in de preview-fase slechts een klein gedeelte van de bibliotheek beschikbaar. De preview-fase is overigens nu ook gratis, maar uiteindelijk ga je er dus voor betalen. Hoeveel dat gaat zijn, dat is nog de vraag. Ik verwacht zelf dat het iets van 10-15 euro kost en wellicht dat er nog een speciale bundel komt die je de mogelijkheid geeft om de Xbox Game Pass te combineren met Project xCloud. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Microsoft’s Project xCloud moet in 2020 in Nederland verschijnen
Sluiten