Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 25 jul 2017

Dit milieuvriendelijke (ruimte)schip vaart zes jaar de wereld rond

In de trend van milieuvriendelijke voertuigen kunnen boten natuurlijk niet achter blijven. Een roeiboot mag dan misschien milieuviendelijk zijn, maar met een roeiboot vaar je de wereld niet rond. Tenminste, dat is maar voor een klein groepje fanatiekelingen weg gelegd. Dit schip vaart op zonne-energie, wind en waterstof wel de wereld rond. Helemaal groen en dus milieuvriendelijk.

Milieuvriendelijk schip: 6 Jaar uitstoot-vrij varen

De Energy Observer is een schip met een missie. Het schip vertrekt vanuit Parijs om vervolgens zes jaar rond de wereld te varen op energie die hij zelf heeft opgevangen en gegenereerd. Het schip maakt hiervoor gebruik van zonnepanelen, windturbines en een waterstofmotor. Deze duurzame en milieuvriendelijke brandstofbronnen zullen het schip de oceanen over laten varen.

En die innovatie mocht wat kosten. De Energy Observer kostte namelijk ruim vijf miljoen euro om te maken. De ontwerpers van het schip hopen dat het vaartuig een voorbeeld wordt voor andere uitstoot-vrije voer- en vaartuigen en andere apparaten die energie nodig hebben.

Is het een schip of ruimteschip?

De Energy Observer maakt gebruik van nieuwe technieken en daar hoort natuurlijk ook een futuristische look bij. Het schip is met zijn ruim 30 meter lengte een opvallend milieuvriendelijk gevaarte. Overdag zal hij varen met behulp van de zon en wind en ‘s nachts gaat hij over op de waterstofmotor.

milieuvriendelijk

Mocht je aan zee wonen hou de horizon dan in de gaten want wie weet vaart dit vreemde schip over een paar maanden voorbij. Meer van deze milieuvriendelijke voertuigen spotten? Boek dan een ticket naar China en check deze tram op waterstof.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dit milieuvriendelijke (ruimte)schip vaart zes jaar de wereld rond
Sluiten