Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 16 mrt 2020

Miljoenen gamers zitten op Steam door coronacrisis

We bevinden ons momenteel in een heuse coronacrisis. De aankomende weken proberen wij zo goed mogelijk thuis te werken, terwijl mijn vrouw en ik ook nog iets van thuisonderwijs aan onze kinderen geven. Dan wil je soms even afleiding, door bijvoorbeeld games te spelen op Steam.

Steam is één van de grootste gameservices ter wereld, waar je de meeste games op de pc nog altijd speelt. Ondanks dat de Epic Game Store flink wat concurrentie biedt, blijkt Steam nog altijd enorm populair te zijn. En afgelopen weekend werd er een nieuw record gevestigd.

Steam vestigt nieuw record door coronacrisis

Doordat mensen met de coronacrisis minder geneigd zijn om naar buiten te gaan en sociale contacten te onderhouden, is er meer tijd om binnen door te brengen. Dan kun je natuurlijk je favoriete serie op Netflix verder gaan kijken of onderzoeken hoe je het beste thuis werkt, maar het is ook mogelijk om dat met een game door te brengen. En dat hebben veel gamers gedaan. Want in het afgelopen weekend, gemeten over 24 uur, kwamen miljoenen gamers online op Steam.

Valve Steam
Genoeg games op Steam om mee te spelen (Afbeelding: Valve)

Het gaat in totaal om een aantal van 20.313.451 miljoen gamers die in de afgelopen 24 uur online waren op het platform. Niet iedereen was daarbij overigens een game aan het spelen, dat deden slechts 6,4 miljoen gamers. Toch is het een nieuw record. Het vorige record, iets van 19 miljoen gamers, werd vorige maand gevestigd. Dat werd voor een groot gedeelte bereikt door de Chinese markt, die op dat moment in lock-down zat. Nu zijn het echter de Europese en Amerikaanse burgers die binnen zitten. Counter-Strike: Global Offensive was daarbij de populairste game met meer dan een miljoen gamers die de game tegelijkertijd speelde. Deze klassieker werd gevolgd door andere populaire games als Dota 2 en PUBG. De kans is echter groot dat het de aankomende tijd nog drukker gaat worden. Gelukkig lijkt het er op dat Steam de toeloop van gamers goed aan kan. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Miljoenen gamers zitten op Steam door coronacrisis
Sluiten