Ilona Braam
Ilona Braam Cryptocoins 6 mrt 2018

Millennials willen in hun favoriete games betalen met cryptocoins

Een veelgehoorde klacht van gamers is dat je bij het kopen van virtuele objecten voor je game op de “markt” te maken krijgt met hoge transactiekosten, lange transactietijden en fraude. Dat zijn nu net drie dingen die de blockchain kan oplossen en uit een rapport van Worldwide Asset Exchange blijkt dat millennials graag met cryptocoins willen betalen voor hun game attributen.

55 procent heeft al coins

Het onderzoek is gebaseerd op een enquête onder 1000 millenniale gamers. Hoewel zo’n 55 procent van de ondervraagde gamers al in het bezit is van een vorm van cryptocurrency, heeft 87 procent van de groep nog nooit geprobeerd om met cryptocoins te betalen in games of op online gaming netwerken. Wel zou 80 procent van de gamers geïnteresseerd zijn in het gebruiken van cryptocurrency bij het kopen van spulletjes in hun favoriete games. Hier zou echter wel wat verbetering in moeten komen. 64 procent van de gamers die wel eens iets hebben betaald met cryptocoins in een game, vind dat het proces wel een stuk beter moet worden.

millennials

Eén soort betaalmiddel voor alle netwerken en games

Hoewel sommige gamers alleen geobsedeerd zijn van één console, spelen veel gamers op verschillende netwerken. Al die netwerken zijn echter niet verbonden en binnen veel games heb je een eigen soort valuta, waar je mee betaalt. In Destiny 2 koop je bijvoorbeeld Silver, terwijl je bij The Elder Scrolls Online weer Crowns moet aanschaffen. Het zou fijn zijn als je met één soort betaalmiddel zou kunnen werken op alle netwerken in binnen alle games. Uiteraard kan daar normaal geld voor gebruikt worden, maar dat komt weer met de problemen die we hierboven noemden. Digitale coins lijken wat dat betreft een betere optie te zijn.

80 procent van de ondervraagde millennials geeft ook aan virtuele dingen te willen inwisselen voor een betaalmiddel dat weer op andere platformen gebruikt zou kunnen worden.  Tweederde van de groep zou graag ook meer mogelijkheden om cryptocurrency te gebruiken op gaming netwerken, zoals het Playstation netwerk of Xbox Live.

cryptocurrency

Gamer millennials meer geïnteresseerd in cryptocoins

Hoewel het grootste deel van de ondervraagde millennials graag cryptocoins wil proberen bij het doen van transacties met betrekking tot hun games, lijkt dit niet te gelden voor millennials in het algemeen. Volgens een recent rapport van London Block Exchange zou maar 5 procent van de millennials in het bezit zijn van cryptocoins.  Gamers lijken wat meer geïnteresseerd te zijn in cryptocurrencies. Wel wordt verwacht dat één op de drie millennials tegen het einde van 2018 in het bezit zal zijn van digitale coins. Er zou dus iets moeten gebeuren om de rest van de millennials te interesseren voor de coins, of het zou kunnen dat meer millennials zich opeens bekeren tot de gamer community.

Dat laatste zal waarschijnlijk niet aan de hand zijn, maar we zullen zien wat er aan het einde van het jaar gebeurt. In de tussentijd trekken cryptocurrencies allerlei verschillende groepen mensen aan. Ook veganisten gaan druk bezig met de blockchain en hun eigen VeganCoin cryptocurrency. Daar blijft het echter niet bij. VeganCoins zullen namelijk gebruikt worden binnen een heuse veganistische natie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Digital Trends

Reageer op artikel:
Millennials willen in hun favoriete games betalen met cryptocoins
Sluiten