Ilona Braam
Ilona Braam Gadgets 19 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

De Force is zeer sterk met deze Millennium Falcon multitool

Zowel in de oude als nieuwe Star Wars films wordt duidelijk dat de Millennium Falcon een behoorlijk veelzijdig en wendbaar ruimteschip is, dat altijd toch weer weet te verrassen. Datzelfde geldt ook voor de mini versie van ThinkGeek, die stiekem eigenlijk een handige multitool is. Ze komen met een behoorlijk goed verkooppraatje: je hyperdrive gaat uiteindelijk weer kapot en je hebt niet altijd R2 bij je om je daarmee te helpen. Daarom heb je ook je eigen tools nodig. Tja.. wat valt daar nou tegenin te brengen?

Moersleutel, inbussleutels en schroevendraaiers

De Millennium Falcon multitool is uitgerust met vier verschillende inbussleutels, die achterin het schip verstopt zitten aan de onderkant en op hun plek worden gehouden door middel van magneten.

Meer naar voren in het schip is er weer plaats voor twee schroevendraaiers: een platte en uiteraard een kruiskopschroevendraaier. Daar kom je al een heel eind mee, maar je hebt natuurlijk ook nog een moersleutel nodig. Ook daar is de mini Millennium Falcon van voorzien en de moersleutel is zelfs ook nog aanpasbaar. Deze bevindt zich aan het roer het schip.

Millenium Falcon multitool
Millenium Falcon multitool

Zink allooi en carbonstaal

Het ruimteschip zelf is gemaakt van een spuitgegoten zink allooi en voor de schroevendraaiers en inbussleutel is carbonstaal gebruikt. Het zijn beide redelijk stevige, maar toch lichte materialen waar Solo en Chewie trots op zouden zijn. Zoals we zeiden gaat het om een mini Falcon en met de afmetingen van 10 cm x 7,6 cm, kun je de multitool altijd bij je hebben in je zak of tas want anders heb je er ook helemaal niks aan.

Millenium Falcon multitool

Officiële Star Wars Millennium Falcon tool

Je zult misschien denken dat het om een random Stars Wars product gaat, maar hij is officieel gelicenseerde Star Wars merchandise. Het is wel een ThinkGeek creatie en je kunt het dingetje dan ook alleen via de ThinkGeek website kopen voor 26 euro. Helaas (maar eigenlijk heel goed) zijn er behoorlijk wat Star Wars fans op de planeet en is de bijzondere multitool momenteel niet op voorraad en ze weten nog niet wanneer dat weer wel het geval zal zijn. Je kunt hem wel aan een wish list toevoegen en waarschijnlijk krijg je dan een notificatie wanneer je je Millennium Falcon kunt kopen.

Als zo’n multitool toch niet genoeg voor je is, hebben we goed nieuws. Disney is namelijk bezig maken met een Millennium Falcon flight simulator, die niet onder zou doen voor de “echte”.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en aanbiedingen in je mail!
[revue_subscribe]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ThinkGeek

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De Force is zeer sterk met deze Millennium Falcon multitool
Sluiten