Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 13 mei 2019

Netflix Original: Charlize Theron deelt per ongeluk nieuws Mindhunter seizoen 2

We zijn allemaal maar mensen, ook wereldberoemde actrices als Charlize Theron. Gelukkig maar, want daardoor weten we eindelijk wanneer het tweede seizoen van Netflix Original Mindhunter uit gaat komen. Althans, we hebben de maand te pakken.

Netflix Original: Mindhunter seizoen 2

De actrice, die de crime-serie produceert, heeft het nieuws per ongeluk gedeeld. Die fout maakte ze terwijl ze te gast was bij de Howard Stern Show. De ondertussen haast legendarische host vroeg haar naar het vervolg. Daarop gaf de Zuid-Afrikaanse actrice net iets te enthousiast antwoord: “Seizoen twee komt uit in augustus. Ik kan er echt niet op wachten. Diep, donker… het wordt prachtig.”

Daarmee is het maar de vraag of Netflix al klaar was om dat nieuws te onthullen. De streamingdienst zal er echter niet zo rouwig om zijn, want het komische foutje van Theron heeft juist vooral veel gratis aandacht opgeleverd. Ik bedoel, je bent er nu een artikel over aan het lezen.

Het eerste seizoen van Mindhunter kwam oktober 2017 naar de streamingdienst. Ja, dat is alweer meer dan anderhalf jaar geleden. Behoorlijk confronterend, want het voelt als een half jaar geleden. Anna Torv speelt in de serie naast Jonathan Groff en Holy McCallany. Zij spelen FBI-agenten, gebaseerd op echte profilers.

De serie is gebaseerd op een boek uit de jaren negentig, waarin een legendarische FBI-profiler vertelt over de jacht op beruchte seriemoordenaars. De schrijver legt tot in detail uit hoe hij de psychologie achter moorden uitploos, met als resultaat patronen waarmee de moordenaars gevangen konden worden. Een aantal van die cases vormen de basis van Mindhunter.

Het eerste seizoen was ijzersterk en werd zeer goed gerecenseerd. Vooral Cameron Britton stal de show, als de seriemoordenaar en necrofiel Edmund Kemper.

Het is nog niet bekend wanneer Mindhunter seizoen 2 exact naar Netflix komt, maar je kunt in ieder geval de maand augustus omcirkelen in je agenda.

?Check ook: Louis Vuitton heeft twee webbrowsers in een handtas gestopt

Reageer op artikel:
Netflix Original: Charlize Theron deelt per ongeluk nieuws Mindhunter seizoen 2
Sluiten