Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gaming 21 mei 2019

Binnenkort bouw je als nooit tevoren met Minecraft Earth AR

Twee weken geleden hintte Microsoft nog met een augmented reality Minecraft game en inmiddels heeft het bedrijf bevestigd dat het spel er inderdaad aan zit te komen. Het nieuwe AR avontuur gaat onder de naam Minecraft Earth en brengt het het bouwen met kubusvormige objecten naar de echte wereld.

Minecraft in de echte wereld

Je kunt Minecraft Earth zien als een soort Pokémon Go, waarbij het spel zich afspeelt in de wereld om je heen. In plaats van naar een scherm te staren wordt de  game ervaring hierdoor een stuk meer immersief en beland je als het ware zelf in de wereld van kleurrijke blokjes. Om te bouwen moet je in augmented reality clusters van zogenaamde Tappables zien te vinden. Dat kunnen blokjes, kisten of mobs (wezentjes) zijn, waarmee je aan de slag kunt. Fans van de originele spellen zullen blij zijn om te weten dat de nieuwe game veel van de Vanilla Minecraft mobs overneemt.

Minecraft Earth

Avonturen en monsters

Daarnaast komen er ook avonturen, waarbij je naar buiten moet om de nieuwe Minecraft wereld te verkennen. Zo zou het park in de buurt opeens kunnen veranderen in een diamantmijn of verschijnt er opeens een bos langs de weg. Pas wel op, want er zijn ook monsters die er alles aan proberen te doen om je te weerhouden van het verzamelen van spullen. Uiteindelijk draait het spel echter natuurlijk om het bouwen en wanneer je buiten iets moois hebt gebouwd, zullen ook andere spelers kunnen genieten van je kunstwerken.

Minecraft Earth zal beschikbaar zijn voor zowel iOS als Android en als het goed is gaat de bèta deze zomer van start. Om mee te doen, kun je je opgeven via de officiële website en je krijgt dan ook meteen een gratis Earth-skin. Eind vorig jaar leken ook de makers van Fortnite in de stemming  te zijn voor wat bouwwerkjes en konden spelers aan de slag met Fornite Season 7 inclusief een speciale Minecraft-achtig modus.

PhoneArena

Reageer op artikel:
Binnenkort bouw je als nooit tevoren met Minecraft Earth AR
Sluiten