Jelle van Es
Jelle van Es Games 20 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Minecraft Earth nu in Nederland beschikbaar

Vandaag is een heerlijke zonnige, maar koude dag. De ideale dag dus om een mooie wandeling te maken, wanneer je niet hoeft te werken. En terwijl je dat doet, kun je gelijk losgaan met Minecraft Earth.

Microsoft heeft namelijk via een persbericht laten weten dat Minecraft Earth nu in zijn early-access fase gewoon beschikbaar is in Nederland. Zodoende kun je nu zelf de game gaan ontdekken op de iPhone en Android-apparaten.

Minecraft Earth nu in Nederland

Het gaat om zogenaamde vroege versie van Minecraft Earth. Het is de bedoeling dat dit een game gaat zijn die langzaam maar zeker verder gaat evolueren en steeds interessanter wordt. Hij is wel iets uitgebreider dan de besloten beta die eerst draaide. Zo heb je volgens het persbericht nu toegang tot een spelelementen als Avonturen en zijn er nieuwe mobs, mogelijkheden om voorwerpen te smelten en nieuwe voorwerpen te maken.

Microsoft zelf beschrijft deze nieuwe functies als volgt:
Avonturen – Dit zijn kleine procedureel gegenereerde Minecraft-werelden die tijdelijk beschikbaar zijn. Deze levensgrote augmented reality-ervaring is bijzonder geschikt voor sociale multiplayer.
Nieuwe mobs, smelten en items maken – Naast het schattige modderige varken, de loeibloem, het jumbokonijn en de kakelzwam ontmoet je allerlei nieuwe vriendelijke en vijandelijke mobs. Verder kun je ertsen omsmelten tot staven. En als je de juiste materialen hebt, kun je nu ook zelf items maken. Je hoeft ze dus niet meer allemaal te verzamelen.

Minecraft Earth
(Bron: Microsoft)

Ik heb de game ook zelf even gedownload. Daarbij is het voordat je naar buiten gaat belangrijk dat je na het downloaden de game opstart om een extra update binnen te halen. Ook heb je een Microsoft-account nodig om Minecraft Earth te spelen. Vervolgens is de buurt waarin je woont omgetoverd tot een Minecraft wereld waarin je allemaal verschillende voorwerpen zit. Alles wat zich bevindt binnen jouw cirkel kun je oppakken en in je kist zetten. Zie je iets dat verder weg staat, dan moet je die kant op gaan lopen en het daar dan oppassen. Daarmee is het naast eerdere games als Pokémon Go en Harry Potter andermaal een titel waarvoor je op stap moet. Hieronder een screenshot van hoe mijn buurt er nu uit ziet.

Minecraft Earth
Screenshot van de game (Bron: Jelle van Es/WANT)

Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Minecraft Earth nu in Nederland beschikbaar
Sluiten