Jelle van Es
Jelle van Es Games 4 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Microsoft toont Minecraft Earth op WWDC

Gisteravond werd de keynote van Apple voorafgaand aan de WWDC, de Worldwide Developers Conference, gehouden. Daarbij heeft het bedrijf heel wat nieuwe informatie gegeven over iOS 13, WatchOS 6 en nog veel meer. Maar ook was er ruimte voor Microsoft om het podium te betreden. Een aantal jaar geleden hebben zij de Mojang-studio overgenomen, die verantwoordelijk is voor Minecraft. Samen met hen wordt er al een tijdje gewerkt aan Minecraft Earth en die is nu voor het eerst getoond.

Minecraft Earth op de WWDC

Minecraft Earth is een Augmented Reality-game, zoals je dat ook kent van Pokémon Go. Op je telefoon zie je zodoende dingen die je eigenlijk niet in het echt ziet, maar wel gebaseerd op de omgeving waarin je staat. In de onderstaande video zie je hoe twee ontwikkelaars de game spelen en wat er zoal mogelijk is.

Eén van de meest interessante dingen uit de video, is dat het gewoon echt als een Minecraft-game voelt. Net als in de game kun je van alles en nog wat gaan bouwen. Zo zie je hoe de vrouwelijke speler blokjes op elkaar stapelt. Op die manier kun je samen met een vriend of vriendin ergens gaan afspreken en daar in de echte wereld samen een Minecraft-bouwsel in elkaar zetten.

De blokjes die je in Minecraft gebruikt, zou je overigens moeten gaan vinden in de echte wereld. Net als bij Pokémon Go word je zodoende uitgedaagd om op pad te gaan. Ben je liever lui dan moe? Dan is de kans groot dat je via microtransactions aankopen kan doen. De kachel moet natuurlijk wel branden bij Mojang.

Minecraft Earth

Binnenkort gaat er een beta lopen van de game en kunnen liefhebbers zich daar voor opgeven. Het plan is dat Minecraft Earth later dit jaar verschijnt. Naast de iOS-devices komt de game dan ook uit op Android-devices. Wil je meer lezen over Minecraft? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Microsoft toont Minecraft Earth op WWDC
Sluiten