Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Culture 13 aug 2019

Dikke visuele upgrade voor Minecraft? Vergeet het maar!

Minecraft is zonder twijfel één van de meest succesvolle games ooit gemaakt. Het is een titel waarbij je als gebruiker kunt bouwen wat je wilt. Het is kort door de bocht digitale LEGO. En jaren na zijn release zijn er nog altijd updates en verbeteringen in de game te vinden, waardoor je telkens weer andere dingen in de game kunt doen. Eén van de grootste aankondigingen werd twee jaar geleden gemaakt. Er zou een Super Duper Graphics Pack komen voor de game, die alles er fantastisch uit zou laten te zien. Maar helaas, daar is nu een streep door gezet.

Geen dikke visuele upgrade voor Minecraft

De Super Duper Graphics Pack werd aangekondigd samen met het plan van Better Together. Die laatste zorgde er voor dat de game 4K HDR ondersteuning zou gaan krijgen, naast de mogelijkheid om de game cross-play te spelen. Die uitbreiding is uiteindelijk gekomen, maar de Super Duper Graphics Pack update is er nooit van gekomen. Deze laatste zou er op de Xbox One X voor moet zorgen dat de game er fantastisch uit zou komen te zien met nieuwe lichteffecten en de manier waarop het water zou gaan bewegen. Het beloofde zeer veel, maar gaat er nooit van komen.

Het probleem van het Super Duper Graphics Pack is dat het te ambitieus was, volgens ontwikkelaar Mojang. De uitbreiding zou ten koste gaan van de manier waarop de game goed zou spelen en daardoor is besloten dat de uitbreiding volledig werd geschrapt. En zodoende hoef je dus niet meer te wachten op een uitbreiding die er voor zorgt dat de game er goed uit ziet. Dat is jammer, maar ik denk dat Minecraft voornamelijk een game is waarbij je voor een groot gedeelte je fantasie gebruikt en avonturen beleeft. Wil je iets nieuws met Minecraft? Dan is het goed om de ontwikkeling van de game Minecraft Earth in de gate te houden. Dit is een soort Pokémon Go.

Reageer op artikel:
Dikke visuele upgrade voor Minecraft? Vergeet het maar!
Sluiten