Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 6 december 2019

Minecraft is nog altijd de grootste game op Youtube

Minecraft is een game die meer dan tien jaar geleden is uitgekomen en al vele jaren enorm populair is. Naast het feit dat de game nog altijd behoorlijk hoog staat in de verschillende verkooplijstjes, maar ook op Youtube blijkt het nog altijd een gouden game te zijn.

Als je puur kijkt naar het aantal views, dan is Minecraft nog altijd de meest populaire game op Youtube. De game wist afgelopen jaar maar liefst 100,2 miljard (!) views binnen te halen. En daarmee staat de game op een eenzame hoogte.

Minecraft het populairste op Youtube

Na Minecraft volgt op ruime afstand Fortnite, die goed was voor zo’n 60,9 miljard views. Een deel daarvan bestaat overigens uit mensen die keken naar een zwart gat aan het einde van Season tien in de game. Op de derde plaats vinden we Grand Theft Auto, die waarschijnlijk als serie is gemeten. Andere games die veel views hebben opgeleverd zijn Garena Free Fire, Roblox, PUBG Mobile en League of Legends. Toch komt er echt niemand in de buurt van de populariteit van Minecraft.

Minecraft
Alles gaat goed met Minecraft

Een deel van dat succes is overigens toe te schrijven aan de populaire Youtuber Pewdiepie, die in juli van dit jaar besloot weer wat Minecraft te gaan doen op zijn kanaal. Als gevolg daarvan gingen ook andere Youtubers weer aan de slag met de game en zag je een soort van revival, zonder te willen stellen dat de game ooit dood is geweest.

Tegelijkertijd denk ik ook dat de mensen achter Fortnite niet al te veel reden tot klagen hebben. Hun game wordt wereldwijd namelijk nog altijd bizar veel gespeeld. Eigenlijk is elke game die in deze lijst wordt genoemd gewoon een winnaar. Wil je meer lezen over Minecraft en de vele andere games? Dan hebben we hier een uitgebreide overzichtspagina met alle nieuwtjes en meer.

Reageer op artikel:
Minecraft is nog altijd de grootste game op Youtube
Sluiten