Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Culture 28 nov 2018

Het interactieve Minecraft: Story Mode nu te zien op Netflix

Netflix gaat zich bezighouden met interactieve films en series. Door middel van jouw keuzes krijgt een verhaal vorm, zodat het precies is wat jij zoekt. Een uniek systeem die volgende maand waarschijnlijk te zien is bij Black Mirror, maar nu al van toepassing is bij Minecraft: Story Mode. De serie staat nu op Netflix. 

Minecraft: Story Mode op Netflix

Nadat het een paar keer is uitgesteld en Telltale Games voorgoed haar deuren sloot, is Minecraft: Story Mode dan eindelijk te zien op Netflix. De serie, welke een unieke feature meedraagt, beschikt op dit moment over drie afleveringen. Afleveringen waar jij het verloop van kan bepalen, aangezien het Netflix’s eerste interactieve stukje content is. De maak-je-eigen-verhaal serie zorgt er misschien wel voor dat jij als kijker keuzes moet maken, maar Minecraft: Story Mode is alles behalve een game.

Minecraft: Story Mode beschikbaar op Netflix

In tegenstelling tot de console versie van Minecraft: Story Mode ben je niet bezig met de wereld om je heen. De interacties die je verrichten hebben te maken met het verhaal en dialogen, maar doen niks met de omgeving. Je bestuurt het personage dus niet, maar bent wel verantwoordelijk voor de keuzes die hij maakt. Of zij. Aan het begin van Minecraft: Story Mode bepaal je zelf of het verhaal draait om de mannelijke Jesse, of de vrouwelijke. Het zijn de soort beslissingen die we ook later in het verhaal tegen komen. Bouw je boog als wapen of ga je voor het zwaard?

Niet op Android

Minecraft: Story Mode seizoen een bestaat uit vijf afleveringen, waarvan de eerste drie al te zien zijn. De eerste aflevering duurt 96 minuten, de tweede 38 minuten en de derde 73 minuten: er is dus geen pijl op te trekken. Maar dat mag echter de pret niet drukken, want de technologie is fantastisch. Minecraft: Story Mode is een goed voorbeeld voor hoe we series in de toekomst kunnen bekijken en eerlijk gezegd zijn we best wel enthousiast.

Minecraft: Story Mode beschikbaar op Netflix

Voor het eerst in de geschiedenis is een serie speelbaar op Netflix. Minecraft: Story Mode is beschikbaar voor iOS, smart Tv’s, computers en gameconsoles. De serie is ook te zien op Android apparaten, maar de interactie mist in deze. Wanneer de feature beschikbaar wordt op het besturingssysteem is nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Het interactieve Minecraft: Story Mode nu te zien op Netflix
Sluiten