Bitcoin schiet (letterlijk) naar astronomische hoogtes de ruimte in

Hoewel het begin van het jaar een ware nachtmerrie was voor Bitcoin investeerders, lijkt de waarde weer langzaamaan te stijgen. Onlangs klom de cryptocurrency zelfs letterlijk naar extreme hoogtes en steeg het de ruimte in. Als marketingstunt lanceerde de cryptocurrency firma Miner One een Bitcoin mijn-installatie de stratosfeer in om als eerste coins in de ruimte te mijnen.

Bitcoin met een waterstofballon de ruimte in

Met een waterstofballon werd de installatie de stratosfeer in gelanceerd. De capsule was uitgerust met een Raspberry Pi 3, een geïntegreerd circuit, een batterij en een GoPro Hero 5.. Daarnaast ging er ook een fysieke metalen Bitcoin mee de ruimte in voor de winnaar van een wedstrijd. Eenmaal op 30 km hoogte werd het circuit geactiveerd en verbonden met een smartphone op aarde.

Miner One Bitcoin in de ruimte

Veilige landing met parachute

Hoe hoger de ballon kwam, hoe groter hij werd door de daling in luchtdruk. De ballon ging op deze manier van een diameter van 2,2 meter naar maar liefst 10 meter. Uiteindelijk knapte de waterstofballon en werd een parachute ingezet om de installatie weer veilig op aarde te krijgen. Drie verschillende telemetriesystemen werden gebruikt om de installatie uiteindelijk weer terug te vinden in Litouwen.

Geplaatst door Miner One op maandag 30 april 2018

Milieuvriendelijk mijnen in Zweden

Hoewel Bitcoin vaak in een kwaad daglicht wordt geplaats in verband met het extreem hoge energieverbruikt en milieuvervuiling, probeert Miner One te laten zien dat het ook anders kan. De firma is van plan om in Zweden een milieuvriendelijk mijncentrum op te zetten, waarbij alleen gebruik gemaakt wordt van windenergie en energie gewonnen uit water.

Zweden zou onder andere zijn gekozen, omdat het klimaat daar de computers meteen koel kan houden.

Miner One geeft aan erover na te denken om in de toekomst mogelijk nog een installatie naar de stratosfeer te sturen. Mocht je ooit zelf de ruimte ingaan, is er een bedrijf dat ook aan versnaperingen heeft gedacht. Vostok Space Beer een een speciale bier, gemaakt voor in de ruimte.

Inverse

Reageer op artikel:
Bitcoin schiet (letterlijk) naar astronomische hoogtes de ruimte in
Sluiten