Ilona Braam
Ilona Braam Home 25 aug 2017

Google Home speaker krijgt een slim kleiner broertje

Na de grote aankondiging van Android Oreo, niet al te lang geleden, is Google nog helemaal niet klaar met lanceringen dit jaar. Uiteraard verwachten we nog de twee Pixel 2 toestellen, maar daarnaast zou het tech bedrijf ook nog komen met een nieuwe laptop en een kleinere versie van de slimme Google Home speaker.

Mini Google Home concurrentie voor Echo Dot

Google Home is één van de grote concurrenten van Amazon’s Echo speaker. Met een kleinere versie van de Home speaker lijkt het bedrijf ook te willen concurreren met de kleinere Echo Dot. Dit is een goedkoper alternatief voor de Amazon Echo en heeft, afgezien van een slechtere geluidskwaliteit, dezelfde functionaliteit als zijn grotere broer.

Google Home

Mini Home krijgt lagere prijs dan originele versie

Hoewel we nog niet veel weten over de kleine Google Home, weten we wel dat hij goedkoper zal worden dan de originele versie. Hiermee zou Google klanten kunnen lokken, die anders uit prijsoverwegingen zouden gaan voor de Echo Dot.

Speciale mogelijkheid Google om Dot in Nederland te beconcurreren

Hoewel de Dot voor een prijs van 42 euro in de Amazon webwinkel vrij goedkoop is, wordt het apparaat niet naar Nederland verstuurd is hij in Nederland eigenlijk niet officieel te krijgen. Op enkele Nederlandse websites is de Dot toch te koop voor zo’n 100 euro. Als Google slim is brengt het bedrijf de mini Home ook in Nederland uit en dan natuurlijk voor een mooie concurrerende prijs.

Echo Dot
Echo Dot

Lanceringen tijdens Google event in de herfst

Binnenkort wordt alles duidelijker tijdens een lanceringsevent dat bij Google ergens in de herfst op de planning staat. Tijdens deze happening zouden we naast de mini Home ook de Pixel 2 toestellen moeten zien. Daarnaast wordt er gefluisterd dat Google ook met een nieuwe Pixel Chromebook laptop komt. Wij zijn in ieder geval benieuwd.

Naast Google moet Amazon binnenkort ook oppassen met het Chinese Xiaomi. Deze komt namelijk ook met een slimme speaker, welke ook nog eens iets weg heeft van de Echo. Daarbovenop weten we dat Xiaomi altijd met moordend concurrerende prijzen komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Home speaker krijgt een slim kleiner broertje
Sluiten