Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 4 sep 2018

iPhone-gebruikers halen schouders op voor headphone jack

Met de introductie van de iPhone 7 in 2017 besloot Apple afscheid te nemen van de klassieke 3.5 mm mini-jack ingang. Volgens het bedrijf was de analoge aansluiting ouderwets en zou de muziek kwaliteit via digitale mogelijkheden veel beter klinken. Op dat moment was de wereld te klein en waren gebruikers die net een dure headset met een mini-jack kabel enorm boos. Inmiddels leven we eind 2018 en volgens een poll op One More Thing is het niet hebben van een mini-jack ingang het gewoonste van de wereld.

iPhone-gebruikers halen schouders op voor de mini-jack

Natuurlijk, met een klein omzet kabeltje kun je alsnog via een mini-jack naar muziek luisteren via de lightning-port, maar dan kun je hem natuurlijk niet tegelijkertijd opladen en dat is weer niet handig. Ikzelf heb bij de komst van de iPhone 7 gelijk een goede headset met bluetooth aangeschaft en wil eigenlijk niet meer anders. En dat zie je ook terug bij de poll die One More Thing hield.

Mini-jack

Deze werd ingevuld door bijna 2.500 deelnemers. 66 procent daarvan gaf aan geen mini-jack kabel meer te gebruiken. Dat betekent dus nog wel dat 34 procent hem wel gebruikt en wellicht een ouder toestel heeft. 54 procent van de ondervraagden was inmiddels overgestapt naar Bluetooth alternatieven en twaalf procent maakt inmiddels gebruik van de standaard oordopjes via de lightning port van de iPhone.

De toekomst van de mini-jack wordt overigens op meerdere apparaten minder rooskleurig. Zo kun je in de Google Pixel 2 en de Huawei P20 geen mini-jack meer vinden. Andere fabrikanten geloven nog wel aan de ‘oude manier’ van muziek luisteren. De OnePlus 6 en de Samsung Galaxy Note 9 hebben nog wel zo’n ingang.

Mini-jack

Mocht jezelf nu al een nieuwere versie van de iPhone hebben of binnenkort een nieuwe gaan aanschaffen? Dan is een Bluetooth headset wel handig. Hier hebben we een aantal keuzes om in huis te halen.

Reageer op artikel:
iPhone-gebruikers halen schouders op voor headphone jack
Sluiten