Ilona Braam
Ilona Braam Smart Home 9 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Deze Bluetooth speaker blaast je weg door het net wat anders aan te pakken

Kleine Bluetooth speakers zijn op het moment ontzettend populair en we zien de laatste tijd steeds meer op de markt verschijnen. De Mini-O is echter een wel heel bijzonder exemplaar. De mini speaker gebruikt namelijk een andere technologie dan de meeste speakers, met een indrukwekkend krachtig geluid als resultaat.

Credit card formaat met ongeëvenaarde helderheid en kracht

Wat de kracht van de Mini-O zo bijzonder maakt, is dat de speaker maar iets groter is dan een credit card. Toch wordt er beloofd dat het kleine apparaatje je helder en krachtig geluid levert, dat door geen enkele andere speaker op de markt geëvenaard kan worden. Dat is nogal wat om te claimen en we zijn benieuwd of het kleintje dit inderdaad waar kan maken.

Mini-O Bluetooth speaker

Vlakke magnetische speaker technologie

Het fenomenale geluid van de Bluetooth speaker zou te danken zijn aan de gebruikte “vlakke magnetische speaker technologie”. Hoe deze precies werkt wordt niet uitgelegd, maar volgens de site New Atlas zou hierbij geluid geproduceerd worden door horizontale vibraties om te zetten naar verticale vibraties. Dit zou zorgen voor een gelijkmatige verdelen van het geluid in de ruimte een een hogere kwaliteit van de klanken. De technologie zou in Korea al veelvuldig gebruikt worden en wordt via de Mini-O nu ook in het westen geïntroduceerd.

Mini-O Bluetooth speaker

Gebruikte technologie maakt kleiner formaat mogelijk zonder kwaliteitsverlies

Naast een indrukwekkend geluid, zou de vlakke magnetische speaker technologie het ook mogelijk maken om de speaker een stuk kleiner en lichter te maken. Dat blijkt inderdaad uit het formaat van de Mini-O en het apparaatje weegt ook maar 70 gram. Verder is het de bedoeling om twee samenwerkende speakers te gebruiken, welke je samen 12 Watt aan power geven. Met een volle batterij kun je zo’n vier tot zes uur naar je muziek luisteren, welke je tot op een afstand van tien meter via Bluetooth naar de speaker kunt versturen.

Mini-O Bluetooth speaker

Mini speaker binnenkort als Kickstarter project

Op het moment ligt de Mini-O nog niet in de winkel. Via de Flatoinc website was een tijdje een gelimiteerd aantal sets te bestellen met twee speakers voor 47 euro. Gelukkigen die de sets nog wel hebben bemachtigd helpen de makers als bèta testers om de speaker nog beter te maken. Op 10 oktober zal de Mini-O als Kickstarter project gelanceerd worden en kun je hem daar bestellen.

Een andere kleine speaker is de Nebula Capsule. Deze Bluetooth speaker heeft echter weer iets anders dat hem bijzonder maakt. Hij is zo klein als een blikje frisdrank en is ook nog eens een beamer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Flatoinc

Reageer op artikel:
Deze Bluetooth speaker blaast je weg door het net wat anders aan te pakken
Sluiten