Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gear 8 jan 2018

Op deze mini-pc belooft Intel dat je VR kunt gamen

Als wij aan een gaming-pc denken, dan gaan onze gedachten snel uit naar een enorme toren. Een computer waar je een power unit in hebt zitten, een paar harde schijven, een dikke CPU, een enorme videokaart en natuurlijk een moederboard om dat allemaal aan elkaar te koppelen. Je hebt zoveel ruimte nodig om de krachtigste game-ervaring te krijgen. Iets dat je nodig hebt om bijvoorbeeld VR-games met een bijbehorende bril af te spelen. Nou, als het aan Intel ligt, is dat verleden tijd. Zij hebben op de CES 2018 een mini-gaming-pc onthuld. Een exemplaar die je in de hand vast kunt houden. En Intel beweert dat je er straks ook VR-games op kunt spelen.

VR-gamen op een mini computer

Deze belofte doet het bedrijf omdat Intel een combinatie brengt tussen hun achtste generatie aan Core i7-chips en die combineert met de AMD RX Vega M GPUs. De combinatie zorgt er voor dat de NUC8i7HVK, zoals het kleine apparaatje heet, meer kracht heeft dan een gaming-pc met een Nvidia’s GTX 1060-kaart. Nu is die laatste kaart niet super indrukwekkend. De Nvidia’s GTX 1060-serie is alweer een paar jaar oud en als je vandaag de dag begint met het bouwen van een gaming-pc, dan is dat niet een kaart waarvoor je kiest. Daarnaast is het ook geen kaart die bekend staat om zijn goede prestaties wanneer het op VR-games neerkomt. De vergelijking lijkt ons niet helemaal sterk als je beweert dat je NUC8i7HVK VR-gaming aan kan. Maar voor een goede pc-gaming-ervaring is het een mooie oplossing als je niet al te veel ruimte in huis hebt.

Intel

Nog even wachten op de Intel mini-pc

Het duurt nog wel even voordat de NUC8i7HVK op de markt komt. Een datum en prijs is nog niet onthuld. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat de NUC8i7HVK nog niet volledig een gaming-pc is. Je moet er zelf nog RAM en een opslagapparaat aan koppelen om er mee los te gaan.

Reageer op artikel:
Op deze mini-pc belooft Intel dat je VR kunt gamen
Sluiten