Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 12/01/2018

Voortaan wordt je MINI echt persoonlijk met 3D-geprinte afwerkingen

MINI staat er al om bekend om klanten een groot aantal opties te bieden om je eigen MINI tot een uniek kunstwerk te maken. De automaker gaat nu een stap verder en tilt het idee van customization naar een heel nieuw niveau met MINI Yours Customised producten. Voortaan zul je je MINI echt kunnen customizen door verschillende afwerkingen van de auto zelf te designen en aan de slag gaan met kleuren, patronen, afwerkingen en zelfs eigen teksten.

Custom knipperlicht, portier en interieur

Wat kun je allemaal aanpassen? Met MINI Yours Customised kun je aan de slag met het inleg stukje bij je knipperlicht (zogenaamde side scuttles), LED projecties en aan de binnenkant kun je voor de passagier de afwerking van het dashboard aanpakken. Je kunt hierbij onder andere kiezen uit vijf verschillende kleuren, patronen die geschaald kunnen worden, verschillende afwerkingen en plaatjes.

MINI Yours Customised

Je naam geprojecteerd op de grond

Ook kun je je eigen tekst toevoegen en bijvoorbeeld je naam of handtekening laten laseren in de drempel. Als je echt wilt opvallen, kun je er zelfs voor kiezen om onder andere je naam, handtekening of favoriet getal te laten projecteren op de grond wanneer je de deur opendoet.

MINI Yours Customised

MINI customizen in de speciale online shop

De verschillende onderdelen kun je bestellen via de nieuwe online shop www.yours-customised.mini. Nadat je uit je dak bent gegaan met designen worden de verschillende afwerkingen voor je gemaakt in de fabriek in Duitsland met allerlei innovatieve productieprocedures, zoals 3D printen en lasers. Binnen een paar weken is je bestelling klaar en kun je hem ophalen bij de dealer. Deze kan je vervolgens helpen om alles op je MINI te installeren, maar het zou zo makkelijk zijn dat je het ook prima zelf kunt doen.

MINI Yours Customised

Prijzen en beschikbaarheid

De side scuttles kun je nu al bestellen en kosten 145 euro. Om je dashboard aan de pakken moet je helaas nog even wachten tot mei. Dan kun je ook in de auto je naam laten pronken voor 145 euro. Als je je naam in je deurdrempel gegraveerd wilt hebben kost dat je 290 euro en voor het laten projecteren van je naam ben je 49 euro kwijt. De laatste twee opties zullen in maart beschikbaar zijn. Verder zijn de aanpassingen beschikbaar voor de MINI convertible en de twee- en vierdeurs varianten van de hardtop. Voor de Clubman zijn ook de aangepaste drempel en projector te bestellen.

MINI Yours Customised
MINI Yours Customised

Helaas zijn er voor de MINI Countryman geen aanpassingen beschikbaar, want het is een autootje om van te watertanden. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor een MINI Countryman te gaan.

BMW Group

Reageer op artikel:
Voortaan wordt je MINI echt persoonlijk met 3D-geprinte afwerkingen
Sluiten