Daniel Koster
Daniel Koster 1 mei 2016

Minuscuul huis in Hong Kong bevat een thuisbioscoop, gym, kattenruimtes en meer

Het is een probleem dat elke grote stad kent: ruimtegebrek. Om die reden zijn mensen kleine huizen in allerlei soorten (en maten) aan het ontwerpen. Zodoende kunnen ze grootse dingen met de kleinste ruimtes bewerkstelligen. Je kunt denken aan kleine rijdende huizen of de Amsterdamse Zoku loft. Toch hebben zij moeite om te tippen aan een minuscuul huis dat zich in Hong Kong bevindt.

Minuscuul huis met flinke inhoud

Dit appartement in Hong Kong is hét voorbeeld van effectief met ruimte omgaan. De inwoners ervan zadelden de architecten van LAAB op met een flinke uitdaging. Zij wilden in hartje Hong Kong wonen. Hun oog viel op een appartement. Het probleem? Dat-ie dertig vierkante meter groot is. Niet veel ruimte voor twee personen. Vooral als het jouw droom is om in je huis een volledige keuken, badkuip, thuisbioscoop, kattenruimtes én genoeg opslag te hebben. Gelukkig waren zij bij LAAB aan het juiste adres. Zij kwamen met een te gek modulair ontwerp waarbij al deze zaken in de kleine oppervlakte werd verwerkt. Hoe dat eruitziet?

Oké, het is niet aan iedereen besteed. Wij zouden gillend gek worden van de kleine ruimtes. Toch is dit, als je wilt leven op een toplocatie in een grote stad maar niet het geld hebt voor een flink appartement, wél een oplossing. Eentje die via architectonisch vernuft tot stand komt. Wauw!

Reageer op artikel:
Minuscuul huis in Hong Kong bevat een thuisbioscoop, gym, kattenruimtes en meer
Sluiten