Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 21 feb 2018

Vijf buitenlandse misdaadseries op Netflix die je niet mag missen

Netflix staat vol met talloze Amerikaanse en Britse series. Buiten de Engelstalige series en films om is er echter een wereld aan rijke content die je normaal links laat leggen. Juist anderstalige producties brengen hun eigen sfeer, stijlen en stukjes cultuur. Sterker nog, over het algemeen zijn Amerikaanse series vrij voorspelbaar en speelt men het op safe. Dat is vaak bij Franse, Scandinavische of Koreaanse series wel anders. We zetten vijf anderstalige misdaadseries rondom criminaliteit voor je op een rijtje, die zeker je tijd waard zijn en je sowieso gaan verrassen. Veel kijkplezier!

Misdaadseries op Netflix: Der Bestatter (Zwitserland)

Luc Conrad is een voormalig politieagent die na het overlijden van zijn vader het familiebedrijf overneemt, een begrafenisonderneming. Ondanks het afsluiten van zijn politie-carrière komt hij zo toch weer in aanraking met politiezaken, moorden en andere mysteries. Al snel kan hij het niet laten om zelf op onderzoek uit te gaan. Een verslavende serie die een beetje doet denken aan onze Baantjer, maar dan Zwitsers. Aanrader!
Netflix der bestatter

The Bridge (Zweden/Denemarken)

Dit is een serie die ook in Nederland zeer bekend is: The Bridge. In deze Deens-Zweedse misdaadserie brengt op een intrigerende manier Zweden en Denemarken samen. Het verhaal begint met een moord die midden op een brug plaats heeft gevonden. En niet zomaar een brug, want het plaats delict vormt de verbinding tussen de buurlanden. Saga Noren krijgt gaandeweg steeds meer voor haar kiezen, ook in het binnenkort uitkomende vierde seizoen. Geen miniserie dus die je in een avondje aankijkt, maar wel een zeer spannende kijkervaring waar je geen spijt van gaat krijgen.
The Bridge Netflix

Wallander (Zweden)

Wallander is een serie die je waarschijnlijk vaker op Netflix voorbij hebt zien komen. Wij raden je aan om er gewoon eens aan te beginnen. De serie gaat over de gelijknamige Kurt Wallander, een rechercheur die er zijn eigen methodes op nahoudt. Zijn eigengereidheid en donkere humor zorgen ervoor dat je als kijker al snel de Zweed in je hart sluit. Wallander stort zich op elke moordzaak, maar vergeet daarbij aandacht te schenken aan zijn familie. Die balans vormt een interessante basis voor een spannende serie. De structuur is bovendien opmerkelijk: elke aflevering duurt anderhalf uur en bevat een grote moordzaak. Eigenlijk allemaal films dus! Wat ons betreft overigens ook een betere serie dan de Engelse remake.
Wallander

La Casa de Papel (Spanje)

La Casa de Papel is een razend spannende heist-serie met een Spaans sausje. Dit keer zie je het verhaal vanuit de criminelen. Ze hebben een simpel doch onmogelijk doel: de Koninklijke Munt van Spanje overvallen, en daarmee 2.4 miljard euro in de wacht slepen. Maar hoe zorg je dat de politie niks door heeft, en breek je in bij het best beveiligde gebouw van heel Spanje? Alleen de vormgeving zorgt er al voor dat je eigenlijk meteen wilt beginnen met kijken. Soms kun je de serie overigens enkel vinden onder de internationale naam, ‘Money Heist’.
Netflix crimeseries misdaadseries

Witnesses (Frankrijk)

Ook in Frankrijk weten ze verslavende misdaadseries af te leveren. Vooral Witnesses valt op. Dat de Franse kijkers niet opkijken van een bloedspatje meer of minder, blijkt uit deze verslavende serie. Een makelaar treft twee dode mensen aan in een modelwoning. Twee mensen die allang begraven zijn. Wat is er gebeurd? Sandra Winckler stort zich op de merkwaardige zaak, waarbij een mysterieuze ex-rechercheur een dubbele rol lijkt te spelen. Bloedstollend, maar bij deze ben je gewaarschuwd, want Witnesses is op zijn tijd vrij luguber. Niet uit goedkoop effectbejag, dus dat scheelt.
WitnessesOp zoek naar nog meer aanraders? Check dan ons uitgebreide Netflix-dossier, waarin je bijvoorbeeld een lijstje met de beste True Crime documentaires vindt.

Reageer op artikel:
Vijf buitenlandse misdaadseries op Netflix die je niet mag missen
Sluiten