Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Cars 5 mrt 2018

Porsche deelt steek uit aan Tesla in afwachting van Porsche Mission E

Hij is nog niet te koop, maar dat moet binnen twee jaar wel gaan gebeuren: de Porsche Mission E. Het is hun antwoord op de elektrische wagens van Tesla en moet als het aan Stefan Weckbach, die aan het hoofd staat van de elektrische divisie van Porsche, een groot succes worden. Daarbij zet hij de Porsche Mission E vooral tegenover de wagens van Tesla en duidt hij met name wat er mis is met de Tesla-wagens.

Beetje arrogant met de Mission E

Zo stelt hij dat in een interview dat de Model S van Tesla slechts twee keer in drie seconden kan optrekken naar de honderd kilometer per uur. De derde keer zou het niet meer kunnen, omdat het systeem dat beperkt. Daarmee verwijst hij naar een softwarebeperking die zou voorkomen dat de batterij te snel leeg gaat. Deze beperking heeft Tesla naar verluid al verwijderd om klachten van gebruikers te tackelen.

Porsche Mission E

Verder zou de Mission E in tegenstelling tot de Tesla voor een lange periode op een hoge snelheid kunnen rijden. Iets wat enorm handig is als je straks over de Duitse snelwegen wil jakkeren. Daarbij zal de Mission E overigens geen geluiden van een auto met benzine auto gaan namaken. Dat vindt Weckbach immers een goedkope gimmick.

De Mission E krijgt daarnaast een 800-volt fast-charging systeem, waarmee je binnen twintig minuten een batterij kunt opladen en daarmee 400 kilometer kunt rijden. Hoeveel de Mission E in totaal kan rijden op een volle batterij is nog niet bekend. Wel zal de elektrische wagen van Porsche gebruik maken van het elektrische netwerk dat Volkswagen, de eigenaar van Porsche, gaat uitbouwen.

Wanneer de Mission E precies op de markt komt en voor welke prijs, is nog niet bekend. Voorlopig ontwikkelt men nog vrolijk door en als hij dan eenmaal te koop is, is het de vraag in hoeverre Weckbach’s uitspraken ten opzichte van de Tesla Model S waarheid zijn.

Reageer op artikel:
Porsche deelt steek uit aan Tesla in afwachting van Porsche Mission E
Sluiten