Misvormde pink? Je smartphone is de boosdoener
Anno 2018 is een leven zonder je smartphone, tablet en andere apparaten ondenkbaar. We gebruiken onze mobiele apparaten dagelijks en zeer intensief. Los van de vele voordelen die we hieruit halen kan veelvuldig gebruik ook tot negatieve gevolgen leiden. En één van deze negatieve gevolgen is lichamelijk op te merken.
Kuiltje in je pink door de smartphone?
In een artikel van de Dailymail worden gevolgen als arm- en nekklachten en spierblessures genoemd. Maar er wordt ook over een nieuwe aandoening geklaagd, een aandoening aan de pink. De meeste mensen laten namelijk hun phone op hun pink steunen. Je zou wellicht denken dat dit geen effect zou hebben. Maar er wordt echter door meerdere mensen op verschillende fora opgemerkt van wel.
“Ik voel inderdaad echt een deuk in mijn pink omg,” aldus een gebruiker van dit forum. Ook een gebruiker van Goeievraag stelt dit verschijnsel aan het licht met de vraag “Deuk in mijn pink, denk door mijn mobiel kan dit?”.
Hiermee beweren de mensen dat ze een verschil merken tussen de rechter- en de linkerpink. Daarnaast is er zelfs een definitie voor dit probleem in de Urban Dictionary te vinden. Vrij vertaald betekent een smartphone pinky: ‘wanneer jouw pink permanent misvormd en pijnlijk is door het ondersteunen van het gewicht van jouw heavy ass smartphone’. Het verschil tussen de linker- en rechterpink is dus dat er een deuk in de pink kan worden gevoeld van de hand waarmee jij jouw mobiel vasthoudt. Je kunt het verschil zelf waarnemen door je linkerpink en je rechterpink naast elkaar te houden. Dan zul je zien dat je pink aan de hand waarmee je jouw mobiel vasthoudt een diepere kuil heeft dan je andere pink.
Bewijs?
De vraag of er wetenschappelijk bewijs is geleverd wordt uiteraard met nee beantwoord. Wij hebben in ieder geval geen wetenschappelijk bewijs kunnen vinden. Gaan we er echter vanuit dat het waar is, dan is dit wel weer een voorbeeld hoe (veelvuldig) gebruik van je mobiele apparaten tot ongewenste effecten kan leiden. Nekklachten zijn dus niet de enige klachten die ontstaan bij mobiel gebruik. Het ontstaan van een kuiltje in je pink door het gebruik van je mobiel lijkt een logische verklaring. Toen wij het op de redactie onderling aan het toetsen waren, bleek de ene wel een kuiltje te hebben en de ander niet. Laat het nou net zo zijn dat diegenen die de pink tijdens het gebruik van hun mobieltjes eronder legden inderdaad een kuil in de pink hebben. De rest had hier geen last van. Wij konden zo één, twee, drie niet met een andere verklaring op de proppen komen. Jullie wel?
De rechterpink van Culy-held Monique van Loon staat standaard naar buiten door haar smartphonegebruik. Het lukt haar zelfs niet meer om ‘m naar binnen te buigen.
Ok, en nu?
Of je je meteen zorgen moet maken betwijfelen we. Het is misschien een gemakkelijke oplossing, maar zorg ervoor dat je je smartphone op verschillende manieren vasthoudt. Dit is voor nu de enige manier om een diepere kuil in je pink te voorkomen. Zoals de Engelsen zeggen; better safe than sorry.