Cars 9 jul 2018 Ilona Braam

Vijf redenen om (niet) voor de Mitsubishi Lancer te kiezen

De Mitsubishi Lancer is een compacte sedan uit het middensegment. In de jaren zeventig werd de naam Lancer geïntroduceerd. In die tijd werd hij echter meer geassocieerd met de Lancer Evo, het racemodel van de jaren 90 en 2000. Inmiddels lijkt Mitsubishi eindelijk een einde te willen breien aan de Lancer lijn, hoewel we dit ook al eerder dachten. Het blijft echter een iconische auto. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de Mitsubishi Lancer te gaan.

Makkelijk te gebruiken controls

Mitsubishi is duidelijk gegaan voor overzichtelijkheid wat betreft het interieur en de besturing van de auto. Je wordt niet geconfronteerd met allerlei verwarrende lampjes en knopjes, maar het is zo’n beetje meteen duidelijk waar alles voor is. De besturing is rechttoe rechtaan en de meters zijn duidelijk af te lezen.

Mitsubishi Lancer

Ruimte voor het hele gezin

Naast de simpele bediening, vinden we binnenin ook behoorlijk wat ruimte om comfortabel vervoerd te kunnen worden. Voorin hebben veel auto’s wel genoeg ruimte voor de bestuurder, maar het de achterbank die vaak problemen oplevert. Daar hoef je je geen zorgen over te maken met de Lancer. Ook achterin is er voldoende ruimte en kun je met het hele gezin op pad gaan. In de kofferbak lijkt er aan de andere kant weer relatief weinig ruimte te zijn.

Mitsubishi Lancer
Foto: YouTube kanaal LD Auto

Lijkt duurder dan het is

Het voordeel van het design van de auto, is dat hij er duurder uitziet dan hij in werkelijkheid is. Dat komt voornamelijk door zijn sportieve uiterlijk en hij is dan ook één van de sportiefst uitziende auto’s in klasse. Als je echt voor de sportieve look wilt gaan, kun je ervoor kiezen om nog een spoiler aan de achterkant toe te voegen.

Geen geavanceerde veiligheidsfeatures

Helaas zijn er ook wat nadelen aan de auto. Waar veel auto’s tegenwoordig uitgerust zijn met allerlei geavanceerde veiligheidsfeatures, ontbreken deze helaas bij de Mitsubishi Lancer. Je krijgt wel een achtercamera en parkeersensoren, maar dat was het zo’n beetje. Je hoeft niet te verwachten dat de auto je bijvoorbeeld helpt met het wisselen van rijbaan.

Mitsubishi Lancer

Geen Apple CarPlay en Android Auto

Iets anders is dat het infotainmentsysteem ook niet helemaal up to date is. Zo kun je geen Apple CarPlay en Android Auto gebruiken. Het ziet er ook wat simpeltjes uit, maar dat hoort natuurlijk bij de stijl. Als je van muziek houdt, kun je wel gaan voor een Rockford Fosgate premium audiosysteem met een 710 watt versterker om lekker weggeblazen te worden door je favoriete nummers.

Als je toch voor een wat meer high-tech sedan wilt gaan, zijn dit de vijf beste van vorig jaar.

Reageer op artikel:
Vijf redenen om (niet) voor de Mitsubishi Lancer te kiezen
Sluiten