Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 6 jul 2017

Deze projector verandert je kamer in een virtual reality paradijs

Virtual reality begint steeds meer overal geïmplementeerd te worden, van films tot spelletjes en rondleidingen. Volgens een rapport van de onderzoeksfirma Superdata zou de VR markt dit jaar zelfs groeien naar een 5 miljard dollar industrie, waar dit in 2016 nog 1,8 miljard dollar was. Het nadeel aan virtual reality is echter dat je altijd weer zo’n oncomfortabele bril op moet. De tech startup Broomx uit Barcelona wil hier echter verandering in brengen met de MK Player360 projector. Dit is een VR projector waarmee je de virtuele content rechtstreeks op je muur projecteert. 

Verbonden apparaten voegen toe aan de VR ervaring

Zoals de naam al aangeeft wordt het beeld niet alleen op één muur geprojecteerd, maar waan je je echt in een andere wereld met beelden 360 graden om je heen. Projecteren is echter niet het enige dat de VR projector kan.

Om de ervaring helemaal compleet te maken kunnen alle apparaten in je kamer met aansluitmogelijkheden gekoppeld worden aan de MK Player360. De projector biedt je als gebruiker verschillende ervaringen via de bijbehorende app.

Een voorbeeld hiervan is de onderwater ervaring, waarbij in de slaapkamer het bed en de lichten ook meedoen aan de VR beleving. Hierbij geven de lichten blauw licht om het onderwater effect te accentueren en beweegt het bed met de golven mee.

MK Player360 VR projector

Virtuele tour door de stad met Google Street View

Daarnaast is het ook mogelijk om verschillende apps zoals Google Maps met street view of Instagram via de projector op de muren te zien. Met Google Street View lijkt het dan alsof je echt door de straten wandelt en hoef je nooit meer je kamer uit. Wil je je Instagram foto’s op een feestje laten zien? Deze kunnen ook op de muren verschijnen. Met je smartphone kun je vervolgens door de content scrollen en spelen met de positie van de foto’s.

MK Player360 VR projector

Voorlopig nog geen VR projector in je slaapkamer

Helaas is het nog niet zover dat we de VR project ook zelf kunnen aanschaffen. Broomx begint eerst met het leveren van de projector aan verschillende bedrijven zoals makelaars of bedrijven in de medische sector. Uiteraard kunnen deze er veel baat bij hebben om bepaalde beelden levendig te kunnen laten zien. Hopelijk bedenkt Broomx zich dat ze nog veel meer geld zouden verdienen als ze de technologie ook voor consumenten beschikbaar zouden maken.

Waar virtual reality ingezet kan worden voor hele nuttige dingen, zoals bijvoorbeeld het uitleggen van wat er tijdens een operatie gebeurt, kan het ook voor wat meer aparte dingen ingezet worden. Zo is in Japan onlangs een man getrouwd in virtual reality met een digitale vrouw.

Reageer op artikel:
Deze projector verandert je kamer in een virtual reality paradijs
Sluiten