De Escobar Fold 2 is daadwerkelijk een Galaxy Fold voor $400 (maar…)

Een telefoonmerk dat zichzelf presenteert met drugsbaron Pablo Escobar: dat klinkt al opmerkelijk om het zacht uit te drukken. De makers van de Escobar Fold 2 hebben het daarentegen nog bonter weten te maken. Dat heeft YouTuber MKBHD, Marques Brownlee, onthuld in zijn laatste video.

Zodra je namelijk de gouden coating van de telefoon wegpeutert, blijkt het gewoon een toestel van Samsung te zijn. Het logo van het Zuid-Koreaanse bedrijf komt dan tevoorschijn. Het was al bekend dat de Escobar Fold 2 allemaal Samsung Galaxy Fold toestellen waren. De Fold 2 toestellen beschikten immers allemaal over One UI en het identieke design van de Galaxy Fold.

MKBHD ontrafelt misleiding en oplichting

Brownlee heeft nu onthuld dat het schimmige bedrijf weinig moeite erin heeft gestoken om dat te verbergen. Daarbij heeft de Amerikaanse YouTuber ook ontdekt dat het bedrijf een groot deel van zijn klanten oplicht. Hij kwam er achter dat hij alleen een telefoon toegestuurd kreeg zodra het bedrijf doorhad dat hij een bekende tech YouTuber was. Toen hij onder een andere naam een telefoon bestelde, kwam het toestel niet aan.

De prijs van de Escobar Fold 2 was ook al te mooi om waar te zijn. Terwijl de Galaxy Fold van Samsung 2000 euro kost, kon je de Escobar Fold 2 voor 400 dollar kopen.

MKBHD is er zelfs achtergekomen dat Escobar gebruik heeft gemaakt van Cameo voor de promotie van zijn toestellen. Cameo is een online dienst waarmee je beroemdheden tegen betaling een bericht kan laten inspreken. Het ligt voor de hand dat deze beroemdheden als Chris Hansen (To Catch a Predator) niet eens door hadden dat hun berichten nu als advertentie gebruikt worden.

Een patroon in de maak

Het is niet de eerste keer dat Escobar zich op deze manier in de schijnwerpers plaatst. De eerste telefoon van het bedrijf, de Escobar Fold, was namelijk een Royole Flexbai die ook gerebrand was.

Wat MKBHD duidelijk heeft gemaakt, is dat je toestellen van dit bedrijf links moet laten liggen. Escobar lijkt uit te zijn op snelle publiciteit zonder daadwerkelijk om zijn klanten te geven. Een gezonde waarschuwing dus dat ook in de telefoonwereld niet altijd alles in orde hoeft te zijn.

Reageer op artikel:
De Escobar Fold 2 is daadwerkelijk een Galaxy Fold voor $400 (maar…)
Sluiten