Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 10 december 2019

Sony’s exclusieve honkbalgame komt ook naar andere platformen

Het lijkt er op dat de gamewereld steeds meer samenkomt. Het is momenteel al met een aantal games mogelijk om gebruik te maken van crossplay, waardoor je het op neemt tegen spelers van andere spelcomputers. En nu komt de MLB (Major League Baseball) met het nieuws dat MLB The Show, een Sony PlayStation exclusive, vanaf 2021 ook op andere platformen gaat verschijnen.

Daarmee heb je dus een game die gemaakt wordt door Sony’s San Diego Studio die dus ook gaat verschijnen op andere platformen. Nu is deze serie in Nederland niet heel erg groot, maar in de Verenigde Staten is dit een big deal. Op deze manier krijgen honkballiefhebbers op de andere platformen dan de PlayStation 4 de kans om ook een goede game te spelen.

MLB The Show van Sony naar andere platformen

Een duidelijke reden voor deze aanpak is er niet gegeven. Via Twitter heeft de MLB naar buiten gebracht dat dit gaat gebeuren. Het lijkt er op dat deze keuze is gemaakt om op die manier de rechten van de MLB te houden. Wellicht was het alternatief voor Sony dat de rechten naar een andere partij zouden gaan en de reeks is simpelweg succesvol. En zodoende is het onderstaande statement naar buiten gebracht.

Het is nog niet helemaal duidelijk wat de toekomst plannen gaan zijn. Het volgende deel verschijnt waarschijnlijk in de lente van 2020 en komt dan nog op de PlayStation 4 uit. Maar in 2021 moet het nieuwste deel van MLB The Show dus niet alleen op de PlayStation 5 van Sony verschijnen, maar dus ook op de platformen van de concurrentie. Dat betekent dus dat je ook kunt gaan honkballen op spelcomputers van Microsoft en Nintendo.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Sony’s exclusieve honkbalgame komt ook naar andere platformen
Sluiten