WANT to Have: de tofste nieuwe accessoires voor je smartphone

Onlangs vond IFA 2017 plaats, de grootste techbeurs van Europa. Grote fabrikanten toonden er hun nieuwste gadgets, van slimme koelkasten tot elektrische fietsen. We hebben de grootste aankondigingen hier voor je op een rijtje gezet. Naast gadgets werden er ook een hoop accessoires voor je smartphone en tablet onthuld. De hebbedingetjes werden echter helaas overstemd door alle nieuwe smartphones, televisies en andere gadgets. We selecteren daarom alsnog onze favoriete mobiele accessoires.

Ventev Wireless Chargestand

Android smartphones kunnen al sinds jaar en dag draadloos worden opgeladen. Ideaal, maar de docks die gadgetmakers afleveren zijn vaak verre van perfect. Ventev doet nog een poging met deze Wireless Chargestand. De accessoire heeft een Qi oplaad-paneel dat in verschillende standen kan worden gezet.

Ventev Wireless Chargestand

Daardoor hoef je niet je hoesje van je smartphone af te halen. Het aluminium frame is van hoge kwaliteit, wat natuurlijk een mooie bonus is. Ook tof: je kunt het oplaad-paneel losklikken en meenemen.  De Ventev Wireless Chargestand gaat ongeveer 50 euro kosten. Daarmee is het een van de duurdere mobiele accessoires, maar dergelijke gadgets blijven helaas vrij prijzig.

Urban Armor Gear Skeleton

Er zijn een hoop verschillende Android tablets, en daarmee ook verschillende formaten. Dat kan het soms lastig maken om een case te vinden die goed past, al helemaal als je een wat onbekender model hebt. UAG heeft tijdens IFA 2017 de ultieme oplossing onthuld: een exoskelet dat op elke tablet past. Je kunt de sterke case zelf verstellen.

urban Armor Gear Exoskeleton

Dat klinkt alsof de accessoire kwetsbaar is, maar niks is minder waar. De case van UAG voldoet namelijk aan militaire eisen. Er is ook een handige kickstand die je uit kunt klappen. Op dit moment is er een variant voor 9-inch tot 10.5-inch tablets. De slimme koppen achter deze case overwegen echter ook een 7-inch tot 9-inch model. Het prijskaartje is nog niet bekend gemaakt, dus houd de website van UAG in de gaten!

Invoxia Roadie Tracker

Maak kennis met de Invoxia Roadie Tracker, een handige accessoire die ervoor zorgt dat je nooit meer je tas of huisdier verliest. Het is een geadoniseerde aluminium GPS tracker die gebruikt maakt van low power netwerken. Daardoor heeft dit hebbeding een accuduur van maar liefst acht maanden. Je hebt geen SIM-kaart of Bluetooth nodig.

Invoxia Roadie Tracker accessoire

De Roadie Tracker maakt gebruik van een combinatie van GPS en wifi. Via een mobiele app voor iOS en Android kun je precies in de gaten houden waar de gadget van Invoxia is. Helaas is de tracker wel vrij prijzig: 99 euro. Na drie jaar heb je ook een abbo nodig, waarvoor je een tientje per jaar zal moeten neerleggen.

Q2 Power Dock and Charge: vier mobiele accessoires in een

Bij vrijwel elke telefoon of tablet krijg je een oplader. Toch zal de Q2 Power Dock and Charge voor elke gebruiker een grote upgrade zijn. Deze gadget is namelijk de alleskunner onder de opladers en powerbanks. Je steekt het hebbeding direct in je stopcontact. Vervolgens kan je telefoon erop staan, terwijl het opgeladen wordt. Lightning, Micro USB, USB-c: het is allemaal ingebouwd.

Q2 Power Dock and Charge

Je kunt de oplader bovendien als houder gebruiken voor op je bureau. De Q2 Power Dock and Charge is inklapbaar, zodat de accessoire ook gewoon in je broekzak past. Ook een mooie bonus: er zit een 2,000 mAh batterij in. Oftewel, je kunt de Power Dock and Charge ook gewoon als powerbank gebruiken. Prijskaartje? Naar verwachting gaat de gadget rond de 50 euro kosten. Dan heb je een van de meest opvallende mobiele accessoires in huis.

Anker Powercore II

Oké, Xiaomi is de absolute koning als het om powerbanks gaat. Zowel qua verkoopcijfers als qua prijzen. Toch is er een andere fabrikant die interessante alternatieven weet te bieden. Dan hebben we het over Anker. Het techbedrijf toonde tijdens IFA 2017 vol trots de Anker PowerCore II, een gloednieuwe powerbank met een capaciteit van maar liefst 20,000 mAh. Ja dat las je goed!

Anker Powercore III
De Anker Powercore I

Op de bovenkant zitten nu acht kleine LEDjes, die aangeven hoeveel porrie er nog over is. De meeste fabrikanten gebruiken er vier, dus met de PowerCore II heb je toch een beter idee van wat je te wachten staat. Ook heeft Anker geluisterd naar de feedback van gebruikers. De buitenkant van de powerbank is nu wat minder glad, om ongelukjes te voorkomen. En tja, verder blijft het gewoon een doodnormale powerbank. Het hangt allemaal dus vooral van de prijs af, maar laat die helaas nou net niet bekend gemaakt zijn.

Ben je op zoek naar meer toffe gadgets en mobiele accessoires? Check dan onze andere WANT to Have’s. Of lees wat Apple allemaal op 12 september gaat aankondigen.

Reageer op artikel:
WANT to Have: de tofste nieuwe accessoires voor je smartphone
Sluiten