Dominick Vietor
Dominick Vietor Tech 24 feb 2018

Mobile World Congress 2018: ontdek alle onthullingen van Samsung, Sony en meer!

It’s that time of the year again. De tijd waar alle smartphoneliefhebbers reikhalzend naar uitkijken: het Mobile World Congress. WANT is natuurlijk ter plaatse en doet verslag van alle nieuwe smartphones. In dit artikel kom je alles te weten over de nieuwste toestellen van Samsung, Sony, Nokia en meer.

Waar reuzen geboren worden

Het Mobile World Congress is de grootste telecombeurs ter wereld. De beurs in Barcelona heeft dan ook al veel grote smartphonelanceringen op zijn naam staan. Toestellen als de Samsung Galaxy S7, LG G6 en Huawei P10 zagen hier het levenslicht.

Mobile World Congress 2018 hoofd

De 2018-editie van de beurs heeft weer wat mooie toestellen op het programma staan. Dé klapper van de beurs is de Samsung Galaxy S9, die op zondagavond 25 februari 2018 vanaf 18:00 uur aangekondigd zal worden. De Samsung Galaxy S9 is de opvolger de Galaxy S8 met onder andere super slow-motion filmen en verbeterde specificaties.

Eindelijk een nieuw design en langere schermen in de lineup van Sony

Next up: Sony. De Sony Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Compact zullen naar verwachting op maandagochtend aangekondigd worden. Ze introduceren eindelijk een nieuw design en langere schermen in de lineup van Sony. Je kunt deze toestellen bewonderen vanaf 8:30 op maandagochtend 26 februari.

Sony Xperia XZ2 gelekt

Oorlog in het middensegment

Het zijn dus Samsung en Sony die dit jaar de show zullen stelen met mooie onthullingen in het topsegment. Andere bedrijven zijn het Mobile World Congress echter zeker niet vergeten. Er zal dit jaar in Barcelona vooral een hevige strijd om het middensegment woeden met deelnemers als Nokia, LG, Motorola, Wiko en Alcatel.

Nokia zal in ieder geval de Nokia 7 Plus laten zien; een betaalbare Android One-smartphone met een lang scherm en dubbele Zeiss-camera. Wie weet toveren de Finnen ook nog wel de Nokia 9 of Nokia 8 Pro uit de hoge hoed. Hoe dan ook wordt het feest tijdens de persconferentie van Nokia op zondagmiddag 16:00 uur.

Nokia 7 Plus leak

Motorola richt zijn pijlen op de lagere regionen van het middensegment. Het zal naar verwachting de volgende stap in de populaire Moto G-lijn laten zien. De Moto G6, Moto G6 Play en Moto G6 Plus krijgen lange schermen en een fraai ontwerp. LG zet daar de K8 2018 en K10 2018 tegenover. Die twee toestellen zijn inmiddels al officieel aangekondigd.

Schitteren door afwezigheid

Huawei en HTC zullen op het Mobile World Congress 2018 naar verwachting vooral schitteren door afwezigheid. Althans… De twee fabrikanten zullen wel op het Mobile World Congress aanwezig zijn, maar naar verwachting zal er weinig spannends aangekondigd worden.

Je kunt de komende dagen een flinke dosis smartphonenieuws verwachten

De Huawei P20 komt wat later en HTC lijkt na de U11 Plus voorlopig niks meer in het vat te hebben. Overigens is ook de opkomst van LG minder dan de afgelopen jaren: de K8 en K10 steken schril af tegen de spetterende introductie van de G6 vorig jaar.

Blijf op de hoogte

Kortom: je kunt de komende dagen een flinke dosis smartphonenieuws verwachten. Natuurlijk gaat WANT ook de beursvloer op om de nodige previews en video’s van de nieuwe smartphones voor je te maken. Houdt de overzichtspagina van All About Phones in de gaten de komende dagen om van al het nieuws rond het Mobile World Congress 2018 op de hoogte te blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mobile World Congress 2018: ontdek alle onthullingen van Samsung, Sony en meer!
Sluiten