Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 14 sep 2018

Netflix-favoriet: Bedenker Modern Family brengt slecht nieuws seizoen 10

Onlangs kregen we slecht nieuws te horen over Modern Family. De hitserie staat al sinds 2013 op Netflix. Telkens kwamen de nieuwe seizoenen beschikbaar, zonder dat de oude verdwenen. Tot vorig weekend: toen verdwenen plotseling de eerste drie seizoenen. Nu hebben we nog een keer slecht nieuws, dit keer over het aankomende tiende seizoen.

Modern Family seizoen 10

Modern Family is bijna altijd hartstikke vrolijk, vol scherpe humor en herkenbare situaties. Juist daarom komt het extra hard aan wanneer er wel iets treurigs gebeurt met de geliefde personage. Sla maar alvast tissues in, want binnenkort komt de serie met een tiende seizoen.

En dat seizoen wordt emotioneler dan ooit, zo beloofd bedenker Christopher Lloyd. Hij heeft namelijk tegenover Entertainment Weekly aangegeven dat een belangrijk personage zal overlijden in het tiende seizoen.

Dan hebben we het dus niet over een klein bijrolletje. “De familie maakt de grote dingen des levens mee,” aldus Christopher Lloyd. “Daar hoort de dood nou eenmaal ook bij. Het is nooit gemakkelijk om dat in een serie te doen. Anderzijds zou het heel vreemd zijn als de families Pritchett en Dunphy er niet mee te maken krijgen.”

Modern family netflix seizoen 10

Dat is helemaal waar, maar tegelijkertijd zitten er waarschijnlijk meer redenen achter. Zo hebben de makers al eerder laten doorschemeren dat het tiende seizoen ook meteen de laatste zal zijn. De impact van zo’n personage dat niet meer terug zal keren, zal dan ook meteen minder groot zijn.

De serie stopt er immers toch mee. Het zou niet de eerste hitserie zijn die een personage schrapt, die vervolgens qua kijkcijfers keldert omdat kijkers juist dat personage missen.

Aan de andere kant houdt de cast de toekomst bewust open. “Ik merk dat iedereen zin heeft om door te gaan, ” stelt Lloyd. “Maar logistiek wordt dat een pittige puzzel.”

De contracten van alle vaste personages lopen namelijk na dit jaar af. Stel Modern Family gaat door na het tiende seizoen, dan zullen er onderhandelingen moeten plaatsvinden. Gezien de populariteit van de prijswinnende serie zou dat een dure grap worden. De acteurs kunnen dan immers heel wat eisen.

Reageer op artikel:
Netflix-favoriet: Bedenker Modern Family brengt slecht nieuws seizoen 10
Sluiten