Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 18 jun 2017

Modern Keyboard: prachtig nieuw toetsenbord met vingerafdrukscanner

Dat laptops binnenkort allemaal van een vingerafdrukscanner worden voorzien is geen geheim. De meest geavanceerde MacBook Pro beschikt er bijvoorbeeld al over. Veel mensen werken echter nog aan een desktop dus zorgt Microsoft ervoor dat ook deze computers met een vingerafdruk te beveiligen zijn. Met de Modern Keyboard.

Modern Keyboard van Microsoft

Dat Microsoft oog voor design begint te krijgen is met de Surface-lijn wel duidelijk geworden. De Surface Pro is prachtig, en ook de Surface Book mag er zijn. Datzelfde geldt voor dit nieuwe toetsenbord van Microsoft, de Modern Keyboard.

De kenner weet dat dit toetsenbord bijzonder veel weg van het Surface toetsenbord. Dat klopt ook, alleen is aan de Modern Keyboard een vingerafdrukscanner toegevoegd. Daarnaast kun je ook een kabel gebruiken als je niet van draadloze accessoires houdt.

Microsoft heeft de vingerafdrukscanner aan de rechterkant van het toetsenbord geplaatst. Links van de pijltjes. Hiermee kun je dus vliegensvlug in Windows 10 inloggen. Je kunt het toetsenbord overigens niet alleen met Windows-apparaten gebruiken. Ook MacOS en de laatste versies van Android ondersteunen het toetsenbord.

Ook een muis

Bij een prachtig toetsenbord hoort natuurlijk ook een fancy muis. Microsoft introduceert dan ook de ‘Modern Mouse’. Knoppen zijn (bijna) niet te zien en werkt met alle apparaten die Bluetooth 4.0 ondersteunen.

Voor de ‘Modern Mouse’ betaal je zo’n 50 euro, voor het toetsenbord betaal je zo’n 130 euro. Over de beschikbaarheid en release in Nederland is helaas nog niets bekend. Nog even wachten dus… Geen fan van een toetsenbord of muis? Deze gadget voor Lightroom-editors rekent af met deze accessoires.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Modern Keyboard: prachtig nieuw toetsenbord met vingerafdrukscanner
Sluiten