Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 15 sep 2017

Zo zouden moderne sportauto’s eruit zien met pop-up koplampen

Pop-up koplampen zijn mogelijk √©√©n van de¬†meest gelikte features, waarmee een auto uitgerust kan zijn. Het geeft een auto meteen iets wilds dat onmiddellijk getemd moet worden. Helaas zijn was het pop-up tijdperk aan het begin van het millennium zo’n beetje over, aangezien het praktisch gezien een onhandig en ineffeci√ęnt iets was. Gelukkig zijn er tegenwoordig nog een paar fans van de koplampen, welke ons even doen wegdromen met renders van moderne sportautos met de pop-up lampjes.

Iconische pop-up auto’s

Twee van de meest¬†meest bekende¬†auto’s met pop-up koplampen¬†zijn de Ferrari 308 en de Pontiac Trans Am. De Pontiac had eigenlijk geen pop-up lampen, maar deed in de jaren¬†tachtig serie Knight Rider mee als¬†de pratende auto Knight Industries Two Thousand (KITT). KITT was een¬†aangepaste¬†Pontiac Trans Am met pop-up koplampen, maar zag er oh zo futuristisch uit. De Ferrari 308 was het trouwe maatje van Tom Selleck in de serie Magnum P.I., waarin de besnorde Selleck allerlei misdaden oploste.

Knight Rider KITT

Moderne Porsche, Ferrari en Lamborghini met pop-up koplampen

Het team van het Britse CarThrottle bedacht dat we best de pop-up koplampen terug kunnen halen en geeft in een video alvast een voorproefje van hoe dat zou zijn. In het filmpje zien we de Nissan 370Z, Porsche Cayman, BMW 6-serie, C7 Corvette, Lamborghini Huracan, Toyota GT86, NSX, Ferrari 488 GTB, Lotus Evora en Mazda Miata voorbij komen. Om de feel van de verschillende automakers vast te houden is er ter inspiratie gekeken naar oude modellen, welke heel vroeger uitgerust waren met de bewegende koplampen.

pop-up koplampen

Niet alle moderne sportauto’s kunnen de lampen hebben

Het resultaat is verrassend en brengt bij sommige auto’s een nostalgisch gevoel naar boven, terwijl de pop-up koplampen bij sommige auto’s gewoonweg lachwekkend zijn. De Nissan 370Z ziet er ernstig goed uit met de lampen en het lijkt zelfs alsof ze op de auto horen. Bij de Porsche Cayman ziet het er al was onnatuurlijker uit, maar de BMW 6-serie en C7 Corvette kunnen de lampen echt niet hebben. Met pop-up koplampen ziet de BMW er ontzettend slaperig uit en het lijkt alsof de arme Corvette kiespijn heeft.

Toch blijft het altijd leuk je fantasie erop los te laten gaan en bestaande auto’s om te toveren tot iets dat had kunnen zijn. Zo is ook Ford Transit Direct bezig geweest met het bedenken van interessante auto aanpassingen. Hieruit kwam een reeks van concepten om van te smullen, waarin luxe auto’s te zien waren als pickup trucks.

Reageer op artikel:
Zo zouden moderne sportauto’s eruit zien met pop-up koplampen
Sluiten