Gadgets 26 sep 2017 Lisanne Beijen

Altijd en overal de perfecte surfsessie met deze innovatieve surfplank

Een leek zou denken dat surfen zo’n sport is die je altijd kunt doen. Dat is (helaas) niet het geval. Ondanks dat je er misschien weinig gear voor nodig hebt, ben je wel afhankelijk van moeder natuur. En zij is erg onvoorspelbaar. Eigenlijk heb je voor ieder soort golf een andere surfplank nodig. En sDat is een duur grapje. De ontwerper Thomas Meyerhoffer heeft daar een oplossing voor bedacht.

Van shortboard tot longboard in seconden

Meyerhoffer’s nieuwe project is een surfplank genaamd 2PRT. Deze surfplank heeft een modulair ontwerp, wat inhoudt dat hij net boven de vinnen is op de delen in twee delen. Hierdoor kun je hem gemakkelijker meenemen omdat hij zo kleiner is.

Het echte handige aan deze surfplank is echter dat je hem kunt samenstellen uit verschillende neus- en staartonderdelen. Je kunt deze surfplank dus heel simpel omtoveren tot een shortboard of tot een longboard. Zo hoef je niet meer verschillende boards te hebben voor verschillende omstandigheden, maar kun je op iedere golf met dit board uit de voeten.

Om de twee losse onderdelen aan elkaar te bevestigen wordt gebruik gemaakt van een heel simpel systeem dat wat weg heeft van hoe een normaal slot ook werkt. Dat laatste is geen toeval. Meyerhoffer is namelijk ook bekend van zijn slimme slot Latch.

innovatie

Helaas hebben we nog niet meer foto’s van dit toffe ding kunnen bemachtigen, maar dit ziet er zeker al goed uit.

De ‘less is more‘-benadering van Meyerhoffer is duidelijk terug te zien in deze surfplank. Dat is ook niet zo gek voor iemand die ooit heeft meegewerkt aan het ontwerpen van Apple‘s eMate: een simpele laptop die de voorloper van de iMac is zoals we die nu kennen.

Deze surfplank(en) hebben?

Je kunt de 2PRT vanaf december pre-orderen via Meyhoffer’s website. Het board zal rond de 1600 dollar gaan kosten. Dit is niet goedkoop en je kunt voor dat geld met een beetje geluk ook een los shortboard en longboard kopen. Maar vergeet niet dat dit board op maat en volledig naar jouw eigen wens gemaakt wordt, en dus wordt geleverd met een neus en twee staarten, en ook een draagtas.

surfplank

Ben je al weer uitgekeken op het surfen en toe aan de volgende stap (alsof je ooit uitgekeken kunt zijn op surfen)? Misschien is foilen dan wat voor jou.

Reageer op artikel:
Altijd en overal de perfecte surfsessie met deze innovatieve surfplank
Sluiten